• All you need
    just one template

top 10 bezienswaardigheden in india

Varanasi Ghats & Ganges

Ghats in Varanasi zijn de meest heiligste plekken van de stad gelegen langs de oevers van de heilige rivier de Ganges. Er zijn ongeveer 85 Ghat in de heiligste stad en gebruikt voor Ganges Aarti, zwemmen, crematie en ochtend meditatie. De brandende Ghats van Varanasi zijn de meest populaire toeristische attractie, in de Aarti van rivier de Ganges op Dashashwamedh Ghat. Varanasi ook bekend als Banaras en Kashi is één van de oudste het leven van India en in de wereld.

Blog post Image

1Taj Mahal Agra

2

Taj Mahal Agra

De Taj Mahal (vroeger ook Tâdj-Mahal) is een imposant, wit marmeren mausoleum in Agra (Uttar Pradesh). Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk, liet het grafmonument tussen 1632 en 1648 bouwen als laatste rustplaats voor zijn geliefde echtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed was overleden. Na de dood van Shah Jahan werden ook diens resten bijgezet in de tombe. De Mogoldynastie had de gewoonte om voor haar leden grafmonumenten in symmetrisch aangelegde tuinen te bouwen.


Monumentengroep van Khajuraho

De tempels van Khajuraho werden gebouwd tijdens de Chandella dynastie, die haar hoogtepunt bereikte tussen 950 en 1050. Khajuraho is één van de hoofdsteden van de Chandella heersers. Er zijn slechts 22 tempels overgebleven van de oorspronkelijke 85. Deze worden ingedeeld in de westelijke, oostelijke en zuidelijke groepen, met de belangrijkste groep tempels in het westelijke gebied. De monumenten behoren tot twee verschillende religies: het hindoeïsme en jaïnisme. De tempels vormen een perfecte balans tussen architectuur en sculptuur.

Monumentengroep van Khajuraho

3


Blog post Image

4

fort en paleizen Rajasthan

Een land van forten en paleizen, de deelstaat Rajasthan in India is een traditionele woestijn koninkrijk vol met zand duinen, beboste heuvels en prachtige meren, prachtige paleizen en robuuste forten, mannen en vrouwen in kleurrijke tulbanden en rokken, bruisende steden en rustige dorpjes, kamelen, olifanten en tijgers. De forten en paleizen in Rajasthan rang prime onder het spruitstuk Rajasthan toeristische attracties. Rajasthan heeft tot datum behield de middeleeuwse grandeur heerlijk en de prachtige forten en paleizen in Rajasthan.


Paleis der Winden Jaipur

Hawa Mahal ( Paleis der Winden ) De meest ongewone, complexe en opvallende voorgevel in de stad Het Paleis der Winden, of Hawa Mahal, wend in 1799 gebouwd voor maharadja Sawai Pratap Singh in een tijd waarin vrouwelijke leden van de hofhouding een zeer strikte purdah in acht moesten nemen. Als uitbouwsel van het hoofdpaleis werd het zodanig geconstrueerd dat de vrouwen het dagelijks leven op straat konden observeren zonder zelf gezien te worden.

Paleis der Winden Jaipur

5Karni Mata rattentempel Deshnok

6

Karni Mata rattentempel Deshnok

In Noord India, om precies te zijn de deelstaat Radjasthan, ligt het plaatsje Deshnok. Daar is een zeer speciale tempel en wel de Karni Mata- of anders gezegd 'De Rattentempel'. Deshnok ligt 30 km. ten noorden van Bikaner en met de auto of bus bereikbaar. Als je dus in Bikaner bent, is het bijna een must om daar naar toe te gaan. Een tempel, waar ratten vereerd en vertroeteld worden, is onvoorstelbaar en toch is het waar. De tempel is vernoemd naar de beschermheilige van de streek(Karni Mata) en leefde in de 14e eeuw en heeft tijdens haar leven wonderen verricht.


Ranakpur Jain tempels

Ranakpur Tempels worden geprezen wereldwijd voor hun ingewikkelde en prachtige architectonische stijl. Deze tempels vormen een van de vijf grote bedevaarten van de Jains. Gelegen in het dorp in de buurt van Ranakpur Sadri stad in het Pali van Rajasthan, Ranakpur tempel ligt op een afstand van 95 km in het noorden van Udaipur stad. De tempel is gemakkelijk bereikbaar vanaf de stad Udaipur als lijnbussen gemakkelijk beschikbaar zijn. Gebouwd in de 15e eeuw, zijn Ranakpur tempels bekend als de grootste en belangrijkste tempels van de Jain sekte.

Ranakpur Jain tempels

7Kamelenfestival in Pushkar

8

Kamelenfestival in Pushkar

Eens per jaar is het tien dagen feest in Pushkar, Rajasthan, want dan wordt de camel fair gehouden. Langzaamaan druppelen handelaren met kamelen binnen. Ze komen uit de woestijn en sommigen hebben er een tocht van drie weken op zitten. Ze maken een slaapplaats in de zandduinen aan de rand van de stad, geven hun dieren te eten en te drinken en wachten tot iedereen gearriveerd is. Vrouwen verzamelen de keutels van kamelen, goede brandstof voor het koken van de dagelijkse maaltijden en gratis bovendien. Opeens zindert de stad.


Gouden Tempel Amritsar

Sri Harmandir Sahib is ook bekend als Sri Darbar Sahib of de Gouden Tempel. Deze laatste naam heeft de tempel te danken aan zijn indrukwekkende schoonheid en gouden omhulling. Hij is een levend symbool van spiritualiteit en historische tradities van het Sikhisme. Al sinds zijn bouw is de tempel en het bij behorende reservoir een bron van inspiratie voor de Sikh gemeenschap. De oorspronkelijke geschiedenis van de plaats waar de Sri Harmandir Sahib gebouwd is, is gehuld in mysterie. Sommige verhalen duiden erop dat de plaats.

gouden tempel amritsar ( Harmandir Sahib )

9kameelsafari in Rajasthan woestijn

10

kameelsafari in Rajasthan woestijn

En in de Thar ook de kameel is de beste rit ooit. India's westelijke woestijn, uitgestrekte over de staat van Rajasthan , heeft zijn aandeel dromedaries- logge, nors, stinkende en in het algemeen onaantrekkelijk. Maar een paar dagen rijden een, en je kon gewoon merkt dat je denkt dat ze niet zo erg walgelijk. Rajasthan, India's meest westelijke staat, is de essentie van exotische India-barre woestijn en stuifzand duinen.