• All you need
    just one template

Rondreis Zuid India

Rondreis Zuid-India

Rondreis Zuid-India

Reisduur : 13 Dagen / 12 nachten

Reisroute : Chennai – Mamallapuram – Pondicherry – Tanjore - Madurai - Periyar Wildlife Sanctuary - Varkala - Backwater boottocht Kerala - Kochi - Chennai

01º Dag : Chennai

Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Vanaf de jaren negentig zijn veel namen van Indiase steden veranderd. Omdat in de volksmond de oude namen nog vaak gebruikt, staan in deze reisroute de oude namen tussen haakjes vermeld.

02º Dag : Mamallapuram

Na aankomst op het vliegveld van Chennai rijden we in ongeveer anderhalf uur naar ons hotel in Mamallapuram. De de ligging aan zee maakt dit prettige stadje tot een goede start van je reis. De beeldhouwers van deze streek behoren tot de besten van India: in de straten vind je de talloze werkplaatsjes en hoor je het geluid van de hamerslagen. Met een fiets kun je de omgeving verkennen: de Tijgergrot, 'Arjuna’s Boetedoening' (een enorm reliëf,

Blog post Image
waarin acht grottempels te bezichtigen zijn) en een aan zee gelegen rotstempel gewijd aan de godin Durga.

03º Dag : Pondicherry

We zakken langs de kust af naar Puducherry, dat tot 50 jaar geleden nog een Franse kolonie was met een Notre Dame, een Hotel de Ville, een boulevard en in Franse stijl geklede politie. De sfeer is een bijzondere mix van mediterraan Frans en chaotisch Indiaas. Je kunt het nabijgelegen Auroville bezoeken, een commune behorend bij de bijzondere Aurobindo Ashram. De commune bestaat uit mensen uit meer dan 28 verschillende landen. 's Avonds kun je genieten van de Franse cuisine in één van de vele restaurants. We overnachten in een comfortabel hotel.

04º Dag : Tanjore

We rijden in ongeveer vijf uur naar Thanjavur. Onderweg kun je genieten van het mooie Zuid-Indiase platteland: kleurrijke akkers vol zonnebloemen, bananenplanten of maïs worden afgewisseld met kalere vlaktes. We stoppen bij de indrukwekkende Gangaikondacholapuram tempel: een Shiva tempel uit de 11de eeuw met een prachtig bewerkte 55 m hoge toren (gopuram). In Thanjavur overnachten we in een middenklasse hotel.

Blog post Image
Thanjavur is een typisch Zuid-Indiase tempelstad. Tot de 14e eeuw was het een belangrijke stad van de Chola-dynastie, waarvan de macht tot in Maleisië reikte. Al bij de toegangspoort van de immense Brihadishwara tempel, ervaar je hoe indrukwekkend dit bouwwerk is. De binnenplaats is enorm en heeft een indrukwekkende piramidevormige toren van 66 meter hoog, dat met uitbundig beeldhouwwerk is versierd. Naast het complex ligt een klein archeologisch museum. Het Paleis van Thanjavur uit de 16e eeuw wordt nog deels bewoond de voormalige koninklijke familie.

05º Dag : Madurai

We rijden in ongeveer zeven uur naar de prachtige tempelstad Madurai. In de smalle straatjes en drukke bazaars prijzen kleermakers hun waar aan. Het is wel oppassen voor de fietsriksja’s en ossenkarren die zich een weg banen door de chaos van de oude stad. In de vele restaurantjes die Madurai telt kun je genieten van heerlijk geurende Zuid-Indiase gerechten. We overnachten in een comfortabel hotel.

06º Dag : Madurai

Hoogtepunt van Madurai is de extravagante Sri Meenakshi Tempe van eind 16e eeuw. Het is een enorm complex met maar liefst 12 tempeltorens tot wel 50 meter hoog, allen druk versierd met kleurrijke beelden van goddelijke figuren en dieren. Van heinde en verre komen families hun offerandes brengen aan de met felle kleuren beschilderde godenbeelden. Bij binnenkomst in de hal geeft de geur van wierook, jasmijnbloemen en brandende olielampen je een mystiek gevoel.

Blog post Image
's Avonds vinden in de tempel soms klassieke Indiase dansvoorstellingen plaats. Er is echter nog veel meer te zien in Madurai, zoals het Ghandhi Memorial Museum en het Paleis van Tirumalai Nayak, dat enigszins vervallen is, maar een goede indruk geeft van de vroegere grandeur.

07º Dag : Periyar Wildlife Sanctuary

We laten de stad achter ons en gaan via het Indiase platteland op richting Periyar Nationaal Park. Onderweg zul je al de eerste theeplantages zien, die overal verspreid in dit deel van India te vinden zijn. We overnachten in een comfortabel hotel.

08º Dag : Periyar Wildlife Sanctuary

In het Periyar Nationaal Park zijn vele plantensoorten te vinden. Het meer van Periyar wordt door vele dieren gebruikt als drinkplaats en je hebt hier dan ook veel kans op het zien van wilde dieren. Naast olifanten en tijgers, heb je de kans om onder meer antilopen, apen, herten, zwijnen, vliegende eekhoorns, ijsvogels of de zeldzame neushoornvogels te spotten.

Blog post Image
In Periyar kun je diverse wandelingen maken in de vroege ochtend of in de middag onder begeleiding van een lokale gids, op zoek naar de vele plantensoorten in de rijke bossen van Periyar. Het meer van Periyar wordt door vele dieren gebruikt als drinkplaats en je hebt hier dan ook veel kans om antilopen, apen, zwijnen, vliegende eekhoorns, ijsvogels of de zeldzame neushoornvogels te spotten.

09º Dag : Varkala

In een zeven tot acht uur rijden we naar Varkala, bekend om zijn fraaie stranden. Varkala is tevens een pelgrimsoord en heeft enkele geneeskrachtige mineraalbronnen. Hier kun je goed tot rust komen na de vermoeienissen van de eerste dagen.

10º Dag : Varkala

In de omgeving kun je ook de Janardhana Swamy-tempel bezoeken of enkele vissersdorpjes langs de kust. Je overnacht in een comfortabel hotel, vlakbij een van de vele visrestaurantjes.

11º Dag : Backwater boottocht Kerala

We rijden naar Kumarakom, het vertrekpunt van een ontspannende boottocht door de backwaters van Kerala. Achter de kustlijn van Kerala liggen vele meertjes en lagunes die met elkaar verbonden zijn door middel van een kanalenstelsel met een totale lengte van wel 1500 km. Op de smalle stukjes grond tussen de kanalen zijn kleine, schilderachtige dorpjes ontstaan, omgeven door palmbomen. De belangrijkste bron van inkomsten is er dan ook de handel in kokosproducten.

Blog post Image
In kleine bootjes van bamboe en hout worden de producten via het water naar de stad gebracht om verkocht te worden. Op een rustige plaats gaan we voor anker en brengen we de nacht door aan boord. De boten zijn geschikt voor zes tot acht personen (3 tot 4 kamers), dus we zullen met meerdere boten varen. Ontbijt, lunch en diner zijn inclusief.

12º Dag : Kochi

In de loop van de ochtend, na het ontbijt, varen we via nog een stukje door voordat we van boord gaan en naar Kochi rijden, een rit van ongeveer vier uur. De voormalige Europese handelspost Kochi is vooral bekend vanwege de enorme visnetten die in de haven opgesteld staan en ooit door Chinese handelslieden zijn geïntroduceerd. In de Joodse wijk ervaar je de sfeer van vroeger tijden op een levendige kruidenmarkt waar de handelaren je graag de verschillende geuren laten ruiken.

13º Dag : ChennaiLe quote di partecipazione includono -
• Tutti i trasferimenti con mezzi privati dotati di autista parlante inglese e aria condizionata
• Pernottamenti camera doppia negli Hotel sopra indicati (o similari) categoria 3 stelle.
• Trattamento di pernottamento e prima colazione durante tutto il viaggio.
• Escursione in Sarnath vicino Varanasi.
• Guide locali parlanti italiano durante le visite previste nel programma.
• Accompagnatore/guida parlante italiano con minimo 10 partecipanti.
• Assistenza all’arrivo e partenza in aeroporto dal nostro rappresentante.
• Salita al Forte Amber sul dorso Dell’elefante.
• Barca in fiume Ganges varanasi.
• volo per varanasi a delhi

Le quote di partecipazione non includono
• Early check-in o late check-out negli alberghi.
• Tasse di ingresso per macchine fotografiche e videocamere.
• Tasse di imbarco negli aeroporti indiani (al momento inserite nel biglietto, ma suscettibili di variazioni).
• Pasti non menzionati, bevande, mance, facchinaggi, spese personali e tutto quanto non specificato.
• Ingressi ai Monumenti
città nome dell'hotel categoria Sito web
Delhi Florence Inn / rockland hotel Deluxe Room http://www.florencegroup.in/fl-inn-gallery.html
Jaipur Nahargarh haveli / mosaic hotel Deluxe Room http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Taj resort Deluxe Room http://www.rajmahalagra.com/
Orcha Amar mahal Standard Room http://www.amarmahal.com/
khajuraho Ramada hotel / clarks hotel Deluxe room http://ramadakhajuraho.com/
varanasi Heritage inn deluxe Room heritageinnvaranasi.com
Delhi Venus / impress hotel Deluxe Room Vicino aeroporto 3 stelle alberghi.


PREZZO per il nostro Viaggi a persona.
numero di persone 2 Per Persona
1 doppia EURO – 800
Budget Hotel 15000 INR per person
03* or 04* Hotel 20000 INR per person
* Deluxe Hotel 26250 INR Per person