• All you need
    just one template

Rondreis Rajasthan

Udaipur tour

Rondreis Rajasthan

Reisduur : 17 Dagen / 16 nachten

Reisroute : Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur - Pushkar - Udaipur - Jodhpur - Jaisalmer - Bikaner - Mandawa - Delhi - Jaipur - Delhi

01º Dag :Delhi


02º Dag : Delhi / nachttrein naar Bikaner

Vandaag kun je zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Aan het einde van dag nemen we de nachttrein naar Bikaner.

Blog post Image

03º Dag : Bikaner

In de ochtend komen we aan in Bikaner. Dit is een levendige stad in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. Het markante Junagarh Fort is een indrukwekkend bouwwerk uit de tijd van Mogolkeizer Akbar. Het fort wordt door een kilometer lange muur omgeven en herbergt vele zalen waaronder het Bloemenpaleis, dat versierd is met prachtige afbeeldingen en marmeren panelen.

04º Dag : naar Jaisalmer via Deshnok

Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden. Je hebt twee volle dagen om het prachtige Jaisalmer en de omgeving te verkennen. Het immense Gouden Fort, met 99 bastions en opgetrokken uit geel zandsteen is het enige bewoonde fort in India. We overnachten in een comfortabel hotel.

Blog post Image

05º Dag : Jaisalmer / vrije dag

In het Gouden Fort kunt je uren rondslenteren. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. Jaisalmer kent vele oude haveli’s (koopmanshuizen), waarvan de bewoners schatrijk waren in de tijden van de handelskaravanen. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. In Jaisalmer kun je ‘s avonds heerlijk eten in een van de vele restaurantjes met een schitterend uitzicht op het fort.

06º Dag : naar Jodhpur

In de middag rijden we met onze bus naar Jodhpur, bijgenaamd de ‘blauwe stad' omdat veel huizen blauw geschilderd zijn. Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. Het is heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

Blog post Image

07º Dag : Jodhpur / vrije dag

Vandaag kun je via een stijl weggetje naar het Mehrangarh Fort lopen, een van de grootste forten van India met muren tot 36 meter hoog. De bouw van het fort begon rond 1459, maar het grootste gedeelte dateert uit de tijd van maharadja Singh (1638-1678). Het museum in het fort is een van de beste van Rajasthan. Vanaf het terras van het fort heb je geweldige uitzichten over de kobaltblauwe stad eronder. Op loopafstand van het fort ligt het mooie Jaswant Thada mausoleum.

08º Dag : naar Ghanerao via Ranakpur

We rijden naar Ranakpur, voor een bezoek aan de wereldberoemde, marmeren Jaïntempel: een van de spectaculairste tempels van India. Vervolgens komen we aan in het niet-toeristische stadje Ghanerao, aan de rand van Kumbhalgarh Nationaal Park. Je kunt wandelen door het stadje met diverse tempels, kleine winkeltjes en vriendelijke mensen. We overnachten in een paleis uit 1606, waarvan een 15-tal kamers volledig zijn gerenoveerd, maar de authentieke uitstraling heeft behouden.

Blog post Image
Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over het stadje en de bergen.

09º Dag : naar Udaipur via Kumbhalgargh

We rijden vandaag naar het prachtig gelegen Fort Kumbhalgargh. Vanaf het hooggelegen fort heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Na de lunch rijden we door naar Udaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Hier overnachten we in een centraal gelegen, comfortabel hotel.

10º Dag : Udaipur / vrije dag

Udaipur is een gezellige stad, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen: het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’, het witte ‘Lake Palace’ (het zomerpaleis van de toenmalige maharadja; beroemd geworden door de James Bond film) en het ‘Monsoon Palace’, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Een boottochtje over meer is zeer aan te bevelen.

Blog post Image

Indien je de reis met het Pushkarfestival boekt, wijkt de reisroute 2 dagen af. Meer informatie vind je onder het kopje festivalreizen.

11º Dag : naar Bundi

We rijden naar het charmante stadje Bundi met zeer vriendelijke mensen, aan de rand van de woestijn. In de namiddag kun je wandelen naar het rustieke Taragarh Fort uit de 16e eeuw. In het fort zijn de beroemde miniaturen uit de Bundi school te zien. In Bundi verblijven we in een sfeervol hotel.

12º Dag : naar Jaipur

Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.
Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium.

Blog post Image
Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

13º Dag : Jaipur / vrije dag

Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India en als je in stijl een Bollywood-film wilt zien, dan is dit de plek.

Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

14º Dag : naar Agra via Bharatpur vogel reservaat

Onderweg naar Agra komen we langs het beroemde Kaleodeo National Park, ook bekend onder de naam Bharatpur vogel reservaat. In het gebied overwinteren honderden vogelsoorten en de beste manier om het park te bewonderen is per fiets (ter plekke te huur). Na de lunch rijden we door naar Agra, waar we overnachten in een comfortabel hotel.
Blog post Image

15º Dag : Agra / Taj mahal

In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

16º Dag : naar de luchthaven van Delhi

In de ochtend kun je nog door Agra struinen, bijvoorbeed in het Rode Fort. Binnen de 20 meter hoge muren van het Rode Fort bevind zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen, voordat we terugrijden naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Amsterdam.

17º Dag : vlucht naar Amsterdam

Blog post Image
In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Ranakpur Aranyawas Resort http://www.aranyawas.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Bundi Bundi Haveli http://hotelbundihaveli.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Bharatpur Bharatpur Hotel http://www.hotelsunbird.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.