• All you need
    just one template

PALEIZEN VAN RAJASTHAN

Mandawa tour

PALEIZEN VAN RAJASTHAN

Reisduur : 15 Dagen / 14 nachten

Reisroute : Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur - Pushkar - Udaipur - Jodhpur - Jaisalmer - Bikaner - Mandawa - Delhi - Jaipur - Delhi

01º Dag :AMSTERDAM/BRUSSEL DELHI

Internationale vlucht Amsterdam-Delhi, eventueel Brussel-Delhi. Onze medewerker halt u af op het vliegveld en brengt u naar het hotel; hierbij spreekt u ook af hoe laat hij u dag 2 ophaalt.

02º Dag : DELHI

De 'Union Territory of Delhi' is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte 'verzamelpunt' van het land, een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azi intrekt.

Blog post Image
Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de runes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de 'augustus-helden' uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeen, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.
Gehele dag stadsexcursie met onder meer een bezoek aan de Raj Ghat, Jama Masjid, het Rode Fort, de Parlementsgebouwen, India Gate, Humayun Tomb, Qutub Minar en Laxmi Narayan Tempel.

03º Dag :DELHI - AGRA

's Ochtends vertrek nach Agra - een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.
's Middags bezoekt u een van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is het symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz,

Blog post Image
waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een 'must' voor iedere India-reiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden.

04º Dag :AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

Na het ontbijt, vertrek van Agra nach Jaipur met onderweg een bezoek aan Fatehpur Sikri, eens de hoofstaad van het keizerrijk van Akbar. Fatehpur Sikri is een perfekt bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Tot op de dag van vandaag lijkt zij nauwelijks te zijn aangetast door de tand des tijds. Bijzonder is de witmarmeren tombe van Shaik Salim Christi, een soefiheilige die ooit Akbar voorspelde dat hij drie zonen zou krijgen. Nu nog komen talloze pelgrims naar de tombe toe om linten te binden aan de Jali, een doorbroken steen, in de hoop dat dit het krijgen van een kind zal bespoedigen.

Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Jaipur, hooftad van de deelstaat Rajasthan, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum.05º Dag : Jaipur

's Ochtends brengt u een bezoek aan Amber Fort, gelegen op 11 kilometer van Jaipur. U bereikt het hooggelegen fort op de rug van een olifant.Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten relifs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

Blog post Image
's Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleisbezoekt u het stadspaleis van de Maharaja's met zijn talloze kunstvoorwerpen, het bekende Paleis der Winden (de Hawa Mahal) en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium.

06º Dag : JAIPUR - PUSHKAR

Na het ontbijt vertrek naar Pushkarpushkar india - een van de meest heilige plaatsen in India.
Bezoek aan de stad Pushkar en het heilige meer, omringd door 52 'ghats', waar hindoes in het zuiverende water baden. Deze vredige stad telt talrijke tempels en is de trotse en enige bezitter van een Brahmatempel in India.

07º Dag : PUSHKAR - CHITTOGARH - UDAIPUR

Na het ontbijt vertrek naar rijden we verder naar UDAIPUR, "'de stad van de zonsopgang", een van de meest romantische steden van Indie. Na de verovering van Chittorgarh in 1567 door de Moghol-keizer Akbar was de enig overlevende Sisodia-Rajput Udai Singh hierheen gevlucht om er een nieuwe hoofdstad van het Mewar koninkrijk te stichten ter vervanging van Chittorgarh.

08º Dag :UDAIPUR

's Ochtends bezoeken we in UDAIPUR de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. Vervolgens bezoek aan de Jagdishtempel (1651), gebouwd in Indo-Arische stijl op een verhoogd plateau. De tempel bezit beeldhouwwerk van een uitzonderlijk hoog niveau.Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan. Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet,

Blog post Image
werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgersudaipur india. Een deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden in hotel. We ronden ons bezoek af met de Bhartiya Lok Kala folkloremuseum.

In de late namiddag maken we een boottochtje op het Pichola-meer en we varen langs het paleiseiland Jagmandir (17e eeuw), waar kroonprins Khurram - de latere Moghol-keizer Shah Jahan - toevlucht had gezocht voor de woede van zijn vader. Vanaf dit eiland kan men een bijzonder mooie zonsondergang meemaken. Op het nabije eiland ligt het witte paleis Jag Niwas, dat in de 18de eeuw door Jagat Singh II als zomerresidentie werd gebouwd om dan in 1963 omgevormd te worden in het Lake Palace Hotel.

09º Dag : UDAIPUR - RANAKPUR - JODHPUR

Na het otbijt, vertrek naar Jodhpur. Onderweg bezoek RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige jaintempels (14e eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het janisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme,

Blog post Image
in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen). jodhpur indiaDeze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure pozie in marmer ! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt getrokken door zeven paarden.

10º Dag : JODHPUR - JAISALMER

Na het ontbijt bezoeken we Jodhpur, ook soms de Blauwe Stad genoemd, een van de meest typische steden in het hartje van Rajasthan, die in 1459 werd gesticht door Rao Jodha. We bezoeken het eerst het Mehrangarh fort (15e eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. Op weg naar het fort komen we Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873 - 1895) tegen, dat in 1899 werd gebouwd. Het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chhittarpaleis genoemd, ligt aan de rand van de stad en werd in opdracht van Maharadja Umaid Singh gebouwd tussen 1928 en 1943.

's Middags, rit door de Thar-woestijn naar de oude woestijnstad Jaisalmer, de gouden stad. De woestijn lijkt kaal en leeg, maar er staan overal kleine woestijnhutjes, waar mensen wonen. Vanuit de auto ziet u waarschijnlijk ook herten, antilopen, adelaar, gieren of kuddes kamelen. Aankomst in Jaisalmer in de loop van de middag. jaisalmerBezoek aan het Jaisalmer Fort, waarschijnlijk het meest levendige fort van India met alle bewoners, winkeltjes en bedrijvigheid.

11º Dag : JAISALMER

's Ochtends stadsexcursie Jaisalmer met een bezoek aan het prachtige fort, en de paleizen. Vandaag heb je tijd voor Jaisalmer waar je kunt genieten van het gezellige centrumpje, de haveli's (patricirshuizen), het Gadi Sagar meer en het Jaisalmer Fort. In de nauwe straatjes met aan weerszijden tientallen shops en eetstalletjes zie je vele typische tafereeltjes. Op een klein pleintje demonstreert een man de lengte van zijn snor.

Blog post Image
Uitgerold schat ik deze toch op een paar meter! Patwon ki Haveli is de meest imposante Haveli van Jaisalmer met kostbaar gebeeldhouwde zuilen en grote gangen en kamers. En van de appartementen van deze vijf verdiepingen tellende Haveli is van mooie muurschilderingen voorzien. Er bevinden zich twee winkels: n met ambachtelijk gemaakte souvenirs en n stoffen- en tapijtenwinkel. Het Jaisalmer Fort: het fort in gouden kleurschakeringen, ingepland op een 80 meter hoge heuvel, contrasteert met het desolate woestijnlandschap. De stad ligt gevangen binnen zijn omwalling. Opvallend zijn de nauwe straten, waar hier en daar een Haveli ingepland werd, en waar zich ook drie mooie gebeeldhouwde Jaintempels uit de 12de en 13de eeuw bevinden tezamen met vijf onderling verbonden paleizen. Het fort is toegankelijk langs vier poorten: Akhaiya Pol, Ganesh Pol, Suraj Pol en Hava Pol. In het fort zie je verscheidene, met opvallend beeldhouwwerk voorziene Jain-tempels. Binnenin onder de koepel ziet men 12 beelden van Ganesha en rondom de hal die het sanctuarium omvat, ontwaart men vele beelden van tirthankaras. Zoals in alle Jain-tempels is alles overvloedig met ingelegd stenen beeldhouwwerk versierd.

12º Dag : JAISALMER - BIKANER

's Ochtends vertrek naar Bikaner. We rijden steeds meer en meer de Thar woestijn, ook de Grote Indische Woestijn genoemd, binnen en arriveren in het begin van de avond in BIKANER, de Rode Stad, gesticht in 1488, omgeven door een hoge met kantelen versierde muur, een belangrijke pleisterplaats langs de karavaanroute naar China. 's Middags, bezoeken we in BIKANER het Lalgarh Paleis en bijbehorend Shri Sadulmuseum.

Blog post Image
Vervolgens bezoek aan het Junagarh Fort (16 eeuw), een van de fraaiste van heel Rajasthan. Dit immens complex dat 37 paleizen, paviljoenen en tempels telt, werd gebouwd tussen 1588 en 1593 in opdracht van raja Rai Singh, een bondgenoot van de Mogholkeizer Akbar, en een kamelenboerderij.

13º Dag : BIKANER - MANDAWA

's Ochtends excursie naar Deshnoke de Karni Mata Tempel 30 km verderop met zijn vele Heilige ratten.
's Middags vertrek naar Mandawamandawa rajasthan, een klein stadje in het district Shekhawati. Mandawa en Nawalgarh staat vooral bekend om haar prachtige mozaieken en heft een uniek Middeleeuwse sfeer.

14º Dag : MANDAWA - DELHI

Na het ontbijt bezoek aan de geschilderde havelis van de streek die getuigen van een rijk verleden. Binnenin zijn deze koopmanshuizen versierd met verfijnde frescos en bestaan ze uit vele binnenplaatsen.
's Middags vertrek naar Delhi. Vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

Blog post Image

15º Dag : DELHI - AMSTERDAM/BRUSSEL

Zeer vroeg in de morgen, terugvlucht naar Amsterdam/Brussel.

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Pushkar Pushkar Bagh Resort http://www.thepushkarbaghresort.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Mandawa / Nawalgarh Grand haveli / Koolwal kothi http://www.grandhaveli.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.