• All you need
    just one template

JUWELEN VAN HET NOORDEN

Varanasi tour

JUWELEN VAN HET NOORDEN

Reisduur : 19 Dagen / 18 nachten

Reisroute : Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Jodhpur - Ranakpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Jhansi - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Delhi

01º Dag :AANKOMST DELHI

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

02º Dag : DELHI

De 'Union Territory of Delhi' is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte 'verzamelpunt' van het land, een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azië intrekt.

Blog post Image
Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de 'augustus-helden' uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Gehele dag stadsexcursie met onder meer een bezoek aan de Raj Ghat, Jama Masjid, het Rode Fort, de Parlementsgebouwen, India Gate, Humayun Tomb, Qutub Minar en Laxmi Narayan Tempel

03º Dag : DELHI - MANDAWA

's Ochtends vertrek van Jaipur naar Mandawa/Nawalgarh, een klein stadje in het district Shekhawati. Mandawa en Nawalgarh staat vooral bekend om haar prachtige mozaieken en heft een uniek Middeleeuwse sfeer.

's Middags stadsexcursie - bezoek aan de geschilderde 'haveli's' van de streek die getuigen van een rijk verleden. Binnenin zijn deze koopmanshuizen versierd met verfijnde fresco's en bestaan ze uit vele binnenplaatsen.

Blog post Image

04º Dag : MANDAWA - BIKANER

's Ochtends vertrek naar Bikaner. We rijden steeds meer en meer de Thar woestijn, ook de Grote Indische Woestijn genoemd, binnen en arriveren in het begin van de avond in BIKANER, de Rode Stad, gesticht in 1488, omgeven door een hoge met kantelen versierde muur, een belangrijke pleisterplaats langs de karavaanroute naar China.

's Middags, bezoeken we in bikaner het Lalgarh Paleis en bijbehorend Shri Sadulmuseum. Vervolgens bezoek aan het Junagarh Fort (16° eeuw), een van de fraaiste van heel Rajasthan. Dit immens complex dat 37 paleizen, paviljoenen en tempels telt, werd gebouwd tussen 1588 en 1593 in opdracht van raja Rai Singh, een bondgenoot van de Mogholkeizer Akbar, en een kamelenboerderij.

05º Dag : BIKANER - JAISALMER

's Ochtends excursie naar Deshnoke - de Karni Mata Tempel 30 km verderop met zijn vele Heilige ratten. 's Middags, rit door de Thar-woestijn naar de oude woestijnstad Jaisalmer, de gouden stad. De woestijn lijkt kaal en leeg, maar er staan overal kleine woestijnhutjes, waar mensen wonen. Vanuit de auto ziet u waarschijnlijk ook herten, antilopen, adelaar, gieren of kuddes kamelen. Aankomst in Jaisalmer in de loop van de middag. Bezoek aan het Jaisalmer Fort, waarschijnlijk het meest levendige fort van India met alle bewoners, winkeltjes en bedrijvigheid.

Blog post Image

06º Dag : JAISALMER

's Ochtends stadsexcursie Jaisalmer met een bezoek aan het prachtige fort, en de paleizen. Vandaag heb je tijd voor Jaisalmer waar je kunt genieten van het gezellige centrumpje, de haveli's (patriciershuizen), het Gadi Sagar meer en het Jaisalmer Fort. In de nauwe straatjes met aan weerszijden tientallen shops en eetstalletjes zie je vele typische tafereeltjes. Op een klein pleintje demonstreert een man de lengte van zijn snor. jaisalmerUitgerold schat ik deze toch op een paar meter!

Patwon ki Haveli is de meest imposante Haveli van Jaisalmer met kostbaar gebeeldhouwde zuilen en grote gangen en kamers. Een van de appartementen van deze vijf verdiepingen tellende Haveli is van mooie muurschilderingen voorzien. Er bevinden zich twee winkels: een met ambachtelijk gemaakte souvenirs en een stoffen- en tapijtenwinkel. Het Jaisalmer Fort: het fort in gouden kleurschakeringen, ingepland op een 80 meter hoge heuvel, contrasteert met het desolate woestijnlandschap. De stad ligt gevangen binnen zijn omwalling.

Blog post Image
Opvallend zijn de nauwe straten, waar hier en daar een Haveli ingepland werd, en waar zich ook drie mooie gebeeldhouwde Jaintempels uit de 12de en 13de eeuw bevinden tezamen met vijf onderling verbonden paleizen. Het fort is toegankelijk langs vier poorten: Akhaiya Pol, Ganesh Pol, Suraj Pol en Hava Pol. In het fort zie je verscheidene, met opvallend beeldhouwwerk voorziene Jain-tempels. Binnenin onder de koepel ziet men 12 beelden van Ganesha en rondom de hal die het sanctuarium omvat, ontwaart men vele beelden van tirthankaras. Zoals in alle Jain-tempels is alles overvloedig met ingelegd stenen beeldhouwwerk versierd.

07º Dag : JAISALMER - JODHPUR

Na het ontbijt vertrek naar JODHPUR. In de namiddag bezoeken we jodhpur india, ook soms de Blauwe Stad genoemd, een van de meest typische steden in het hartje van Rajasthan, die in 1459 werd gesticht door Rao Jodha. We bezoeken het eerst het Mehrangarh fort (15e eeuw), dat hoog boven de stad uittorent. Op weg naar het fort komen we Jaswant Thada, het fonkelend witmarmeren mausoleum van maharadja Jaswant Singh II (1873 - 1895) tegen, dat in 1899 werd gebouwd.
Het moderne Umaid Bhawan Paleis, ook wel Chhittarpaleis genoemd, ligt aan de rand van de stad en werd in opdracht van Maharadja Umaid Singh gebouwd tussen 1928 en 1943.

08º Dag : JODHPUR - RANAKPUR - UDAIPUR

Via een korte omweg gaan we naar RANAKPUR. Hier staan, tegen een decor van groene hellingen, prachtige jaintempels (14e eeuw). De absolute blikvanger is ongetwijfeld de Adinath- of Chaumukha-tempel (Chaumukha = Vier Gezichten), gewijd aan Adinath, de eerste tirthankara van het jaïnisme (een doctrine ontstaan, zoals het boeddhisme, in de 5de eeuw voor Christus als een reactie tegen het ritualisme van de Brahmanen).

Blog post Image
Deze enorme, prachtig uitgesneden marmeren tempel uit de 15de eeuw wordt ondersteund door 1444 zuilen, waarvan er niet twee identiek zijn. Pure poëzie in marmer ! Vlak in de buurt bevindt zich de tempel van Surya, de zonnegod die verscheidene keren uitgebeeld wordt getrokken door zeven paarden.

Na de middag rijden we verder naar UDAIPUR, "de stad van de zonsopgang", een van de meest romantische steden van Indië. Na de verovering van Chittorgarh in 1567 door de Moghol-keizer Akbar was de enig overlevende Sisodia-Rajput Udai Singh hierheen gevlucht om er een nieuwe hoofdstad van het Mewar koninkrijk te stichten ter vervanging van Chittorgarh.

09º Dag : UDAIPUR

's Morgens bezoeken we in UDAIPUR de tuinen van Sahelion ki Bari of de Lusttuinen van de Hofdames. De tuin heeft een aantal fraaie paviljoenen en een lotusvijver, omzoomd door fonteinen. Vervolgens bezoek aan de Jagdishtempel (1651), gebouwd in Indo-Arische stijl op een verhoogd plateau. De tempel bezit beeldhouwwerk van een uitzonderlijk hoog niveau.Op ons lijstje staat zeker het Maharana- of stadspaleis, het grootste paleizencomplex in Rajasthan.

Blog post Image
Het paleis, dat over het Pichola-meer uitziet, werd opgericht vanaf de regeerperiode van Udai Singh en zijn opvolgers. Een deel bevat een museum, een ander deel wordt nog bewoond door de maharana Arvind Singh Mewar, terwijl twee andere delen omgevormd werden in hotel. We ronden ons bezoek af met de Bhartiya Lok Kala folkloremuseum.

In de late namiddag maken we een boottochtje op het Pichola-meer en we varen langs het paleiseiland Jagmandir (17e eeuw), waar kroonprins Khurramm - de latere Moghol-keizer Shah Jahan - toevlucht had gezocht voor de woede van zijn vader. Vanaf dit eiland kan men een bijzonder mooie zonsondergang meemaken. Op het nabije eiland ligt het witte paleis Jag Niwas, dat in de 18de eeuw door Jagat Singh II als zomerresidentie werd gebouwd om dan in 1963 omgevormd te worden in het Lake Palace Hotel.

10º Dag : UDAIPUR - CHITTORGARH - PUSHKAR

Na het ontbijt vertrek naar Pushkar. Onderweg bezoek aan het zeer imposante fort van CHITTORGARH, de oude hoofdstad van Mewar, dat in de oneindige vlakte opdoemt. Het fort is Rajasthan's belangrijkse symbool van de onverzettelijkheid en gedragscode der Rajputen.
Tussen de 14de en de 16de eeuw werd de stad drie keer bestormd (in 1303, 1535 en 1567).

Blog post Image
Tijdens elke aanval pleegden de vrouwelijke bewoners vrijwillig jauhar (rituele dood door vuur), toen de mannen door de vijand werden verslagen. Verder naar Pushkar, een heilige stad van de Hindoes.
's Middags brengt u een bezoek van Pushkar.

11º Dag : PUSHKAR - JAIPUR

's Ochtends vertrek naar Jaipur ook wel de Pink City genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universumjaipur.
's Middags ter vrije beschikking.

12º Dag : JAIPUR

's Ochtends brengt u een bezoek aan Amber Fort, gelegen op 11 kilometer van Jaipur. U bereikt het hooggelegen fort op de rug van een olifant. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant!

Blog post Image
In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.
's Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleisbezoekt u het stadspaleis van de Maharaja's met zijn talloze kunstvoorwerpen, het bekende Paleis der Winden (de Hawa Mahal) en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium.

13º Dag : JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Na het ontbijt, vertrek van Jaipur nach Agra met onderweg een bezoek aan Fatehpur Sikri, eens de hoofstaad van het keizerrijk van Akbar. Fatehpur Sikri is een perfekt bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water.

Tot op de dag van vandaag lijkt zij nauwelijks te zijn aangetast door de tand des tijds. Bijzonder is de witmarmeren tombe van Shaik Salim Christi, een soefiheilige die ooit Akbar voorspelde dat hij drie zonen zou krijgen. Nu nog komen talloze pelgrims naar de tombe toe om linten te binden aan de Jali, een doorbroken steen, in de hoop dat dit het krijgen van een kind zal bespoedigen. Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra.

14º Dag : AGRA

's Ochtends bezoekt u een van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. agra indiaDit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk. Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man.

Blog post Image
Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een 'must' voor iedere India-reiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden.

15º Dag : AGRA - JHANSI - ORCHHA - KHAJURAHO

's Ochtends transfer naar treinstation en aansluitend vertrek naar Jhansi.(vertrek 08.00 uur). Bij aankomst (10.25 uur) op het station wordt u opgewacht door uw chauffeur in Jhansi voor transfer naar Khajuraho, onderweg bezoek Orchha : een kleine plaats (slechts 9000 inwoners). Bezichtiging van wat eens het schitterende centrum van de Bundela koningen was.
Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundellas, nu een klein ingeslapen stadje, maar de oude grandeur van vroeger is nog af te lezen uit de goed bewaarde paleizen en fraaie tempels in Hindoe- en Moghul-stij. Het stadje staat bekend om zijn Ram Raja tempel, Chaturbhuj Tempel en Lakshmi Narayan Tempel.
Na een uitgebreid bezoek aan Orchha vervolgt u uw reis naar Khajuraho.

16º Dag : KHAJURAHO - VARANASI (VLUCHT)

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn het er in totaal nog slechts 22 van de oorspronkelijke 85.
's Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Varanasi - de stad van Shiva, is een heilige stad, gelegen aan de Ganges, de heilige rivier Aankomst te Varanasi en transfer naar het Hotel.

Blog post Image
Na de lunch bezoekt u Sarnath, de bakermat van het Boeddhisme. Ooit hield Boeddha hier zijn eerste prediking. Dit belangrijke pelgrimsoord bevat prachtige 3e-eeuwse stoepa's en kloosters. Tevens vinden we er een interessant archeologisch museum.

17º Dag : VARANASI

's Morgens vroeg (05.30 opstaan) boottocht over de Ganges, zie de zonsopgang boven de rivier, aarti en de rituele bedrijvigheid langs de rivier, aansluitend een wandeling door het oude centrum (een wirwar van hele smalle straatjes) met o.a. de "gouden" tempel en de lijkverbranding aan de speciale ghats.
Namiddag ter vrije besteding.

18º Dag : VARANASI - DELHI (VLUCHT)

Na het ontbijt, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Aankomst te Delhi en bezoek De Akshardham Tempel is de grootste hindoe-tempel complex van Delhi, ook wel aangeduid als Swaminarayan Akshardham, en het is de beste plek om de traditionele cultuur, spiritualiteit, het erfgoed en de architectuur van India ervaring allemaal op een plek. India's Akshardham tempel is ongetwijfeld een architectonisch wonder.

Blog post Image
De centrale hal van het complex is ongeveer 110 m lang, 96 m breed en 43 m hoog. Mooie cijfers van goden, dieren, dansers, enz., zijn gesneden op elke muur van het monument. Verschillende architectonische stijlen populair in verschillende delen van het land zijn gebruikt in het ontwerp van de structuur. akshardham delhiRajasthani roze zandsteen werd uitgebreid gebruikt in de bouw, en het is verbazingwekkend om te zien dat er geen staal of beton werd gebruikt in het gebouw. Fraai gebeeldhouwde pilaren, alle 234 van hen, en negen koepels, zijn de belangrijkste kenmerken van de centrale hal. Bijna 20.000 beelden en cijfers of Hindoe heiligen en acharayas aanwezig zijn in de centrale hal.

Avond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

19º Dag : DELHI - AMSTERDAM/BRUSSEL

Vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam/Brussel. (De meeste luchtvaartmaatschappijen vertrekken rond middernacht vanuit Delhi naar Europa.)

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.
• Boot in de rivier de Ganges in Varanasi.
• vlucht naar Varanasi naar Delhi

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Mandawa / Nawalgarh Grand haveli / Koolwal kothi http://www.grandhaveli.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Pushkar Pushkar Bagh Resort http://www.thepushkarbaghresort.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Khajuraho Ramada hotel / clarks hotel http://www.ramadakhajuraho.com
varanasi ideal tower / Heritage inn http://hotelidealtower.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.