• All you need
    just one template

KLASSIEKE NOORD

Khajuraho tour

KLASSIEKE NOORD

Reisduur : 11 Dagen / 10 nachten

Reisroute : Delhi - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Jhansi - Orchha - Khajuraho - Varanasi - Delhi

01º Dag :AANKOMST DELHI

Aankomst Delhilotus temple omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.
De 'Union Territory of Delhi' is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte 'verzamelpunt' van het land,

Blog post Image
een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azië intrekt. Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de ruïnes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de 'augustus-helden' uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeën, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

02º Dag :DELHI

Gehele dag stadsexcursie met onder meer een bezoek aan de Raj Ghat, Jama Masjid, het Rode Fort, de Parlementsgebouwen, India Gate, Humayun Tomb, Qutub Minar en Laxmi Narayan Tempel.

03º Dag : DELHI - JAIPUR

Na het ontbijt, vertrek van Delhi naar Jaipur - hooftad van de deelstaat Rajasthan, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum.. Na aankomst, Intrek in het Hotel. Vrije Avond.04º Dag : JAIPUR

's Ochtends brengt u een bezoek aan Amber Fort, gelegen op 11 kilometer van Jaipur. U bereikt het hooggelegen fort op de rug van een olifant. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur.

Blog post Image
U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant! In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliëfs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven.

's Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleisbezoekt u het stadspaleis van de Maharaja's met zijn talloze kunstvoorwerpen, het bekende Paleis der Winden (de Hawa Mahal) en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium.

05º Dag : JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA

Na het ontbijt, vertrek van Agra nach Jaipur met onderweg een bezoek aan Fatehpur Sikri, eens de hoofstaad van het keizerrijk van Akbar. Fatehpur Sikri is een perfekt bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Tot op de dag van vandaag lijkt zij nauwelijks te zijn aangetast door de tand des tijds. Bijzonder is de witmarmeren tombe van Shaik Salim Christi, een soefiheilige die ooit Akbar voorspelde dat hij drie zonen zou krijgen. Nu nog komen talloze pelgrims naar de tombe toe om linten te binden aan de Jali, een doorbroken steen, in de hoop dat dit het krijgen van een kind zal bespoedigen.

Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Agra - een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land. Vrije Avond.

06º Dag : AGRA

's Ochtends bezoekt u één van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is hét symbool van India. Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk.

Blog post Image
Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een 'must' voor iedere India-reiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden.

07º Dag :AGRA - JHANSI - ORCHHA - KHAJURAHO

's Ochtends transfer naar treinstation en aansluitend vertrek naar Jhansi.(vertrek 08.00 uur). Bij aankomst (10.25 uur) op het station wordt u opgewacht door uw chauffeur in Jhansi voor transfer naar khajuraho IndiaKhajuraho, onderweg bezoek Orchha : een kleine plaats (slechts 9000 inwoners). Bezichtiging van wat eens het schitterende centrum van de Bundela koningen was. Orchha, ooit de hoofdstad van de Bundellas, nu een klein ingeslapen stadje, maar de oude grandeur van vroeger is nog af te lezen uit de goed bewaarde paleizen en fraaie tempels in Hindoe- en Moghul-stij. Het stadje staat bekend om zijn Ram Raja tempel, Chaturbhuj Tempel en Lakshmi Narayan Tempel.
Na een uitgebreid bezoek aan Orchha vervolgt u uw reis naar Khajuraho.

08º Dag : KHAJURAHO - VARANASI (VLUCHT)

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempels van Khajuraho, die vooral bekend zijn vanwege hun erotische beelden uit de Kama Sutra. De tempels zijn ca. 1000 jaar oud en ze zijn nog in een onwaarschijnlijk goede staat, al zijn het er in totaal nog slechts 22 van de oorspronkelijke 85.

's Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Varanasivaranasi - de stad van Shiva, is een heilige stad, gelegen aan de Ganges, de heilige rivier. Aankomst te Varanasi en transfer naar het Hotel.


Blog post Image
Na de lunch bezoekt u Sarnath, de bakermat van het Boeddhisme. Ooit hield Boeddha hier zijn eerste prediking. Dit belangrijke pelgrimsoord bevat prachtige 3e-eeuwse stoepa's en kloosters. Tevens vinden we er een interessant archeologisch museum.

09º Dag : VARANASI

's Morgens vroeg (05.30 opstaan) boottocht over de Ganges, zie de zonsopgang boven de rivier, aarti en de rituele bedrijvigheid langs de rivier, aansluitend een wandeling door het oude centrum (een wirwar van hele smalle straatjes) met o.a. de "gouden" tempel en de lijkverbranding aan de speciale ghats.
Namiddag ter vrije besteding.

10º Dag : VARANASI - DELHI (VLUCHT)

Na het ontbijt, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Aankomst te Delhi en bezoek De Akshardham Tempelakshardham temple delhi is de grootste hindoe-tempel complex van Delhi, ook wel aangeduid als Swaminarayan Akshardham, en het is de beste plek om de traditionele cultuur, spiritualiteit, het erfgoed en de architectuur van India ervaring allemaal op een plek.

Blog post Image
India's Akshardham tempel is ongetwijfeld een architectonisch wonder. De centrale hal van het complex is ongeveer 110 m lang, 96 m breed en 43 m hoog. Mooie cijfers van goden, dieren, dansers, enz., zijn gesneden op elke muur van het monument. Verschillende architectonische stijlen populair in verschillende delen van het land zijn gebruikt in het ontwerp van de structuur. Rajasthani roze zandsteen werd uitgebreid gebruikt in de bouw, en het is verbazingwekkend om te zien dat er geen staal of beton werd gebruikt in het gebouw. Fraai gebeeldhouwde pilaren, alle 234 van hen, en negen koepels, zijn de belangrijkste kenmerken van de centrale hal. Bijna 20.000 beelden en cijfers of Hindoe heiligen en acharayas aanwezig zijn in de centrale hal.
Avond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

09º Dag : DELHI - AMSTERDAM/BRUSSEL

Vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam/Brussel. (De meeste luchtvaartmaatschappijen vertrekken rond middernacht vanuit Delhi naar Europa.)

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Khajuraho Ramada hotel / clarks hotel http://www.ramadakhajuraho.com
varanasi ideal tower / Heritage inn http://hotelidealtower.com
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com


PREZZO per il nostro Viaggi a persona.
numero di persone 2 Per Persona
1 doppia EURO – 800
om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.

-