• All you need
    just one template

India Tijger Reizen

Jaipur Amber Fort

India Tijger Rajasthan

Reisduur : 13 Dagen / 12 nachten

Reisroute : Delhi – Ranthambore – Agra – Delhi – Bhandavgarh National Park – Kanha National Park – Nagpur – Mumbai

01º Dag : New Delhi

U vertrekt van Amsterdam naar New Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hij reist met u mee naar het hotel om u alle vouchers voor de reis te overhandigen en eventuele vragen te beantwoorden.02º Dag : Delhi

Na het ontbijt begint u de dag met een wandeling door Old Delhi.

Blog post Image
Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja’s, fietsen, auto’s en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of ‘restaurantje’ te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een heel fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. Hier stapt u in de auto naar New Delhi voor een vegetarische currie bij Veda, één van onze favoriete restaurants. Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleefd u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Justa the Residence.
Ontbijt & lunch inbegrepen

03º Dag : Ranthambore

Vroeg op voor de transfer naar het treinstation voor de dagtrein naar Sawai Madhopur. Na aankomst rijdt u naar het Ranthambore National Park, een groot natuurreservaat bestaande uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Het park is met name beroemd om zijn tijger-populatie, die momenteel echter nog maar uit 40 exemplaren bestaat. De middag is ter vrije besteding.

Blog post Image
Bekijk één van de Wildlife films, bezoek de bibliotheek of maak een wandeling in de omgeving. Accommodatie: Tiger Moon Resort (Standard Room).
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

04º Dag : Ranthambore

Vandaag maakt u in de ochtend en middag een jeepsafari (in groepsverband) door het Ranthambore National Park.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

05º Dag : Agra

Na het ontbijt vertrekt u via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. ’s Middags bezoekt u het imposante Agra Fort.
Ontbijt inbegrepen

06º Dag : Agra

Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal, een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Vraag uw chauffeur echt vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk. En ook heeft u dan het mooiste licht voor uw foto’s. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Katni. Wij reserveren tweedeklas slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen
Let op! De Taj Mahal is vrijdags gesloten!


Blog post Image

07º Dag : Bandhavgarh National Park

Na aankomst in Katni rijdt u naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Het park is vrij klein waardoor de kans op tijgers relatief groot is. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Tiger Den Bandhavgarh (Standard Room).

Let op: Op woensdagmiddag zijn de natuurparken in Madhya Pradesh gesloten. Indien uw safari op woensdagmiddag gepland staat volgens het programma wordt deze indien mogelijk verzet naar de dag van aankomst of vertrek.

08 & 09º Dag : Bandhavgarh National Park

Op deze dagen staat u vroeg op voor een jeepsafari (privé) door het Bhandhavgarh National Park! Met zonsopgang heeft u de grootste kans op het spotten van wild. In de loop van de ochtend komt u terug in het resort en staat het ontbijt voor u klaar. Daarna heeft u tijd om wat te ontspannen aan het zwembad. In de middag maakt u een tweede jeepsafari (privé) door het park.
lunch & diner inbegrepen

Blog post Image

10º Dag : Kanha National Park

Na het ontbijt rijdt u verder naar het Kanha National Park. Kanha is één van de mooiste en meest gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Olifanten, tijgers, antilopen, apen, vogels, luipaarden, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als de barasingha (moeras-hert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden, en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

11 & 12º Dag : Kanha National Park

Net als in Bandhavgarh maakt u ’s morgens en ’s middags een safari per jeep (privé) door het Kanha National Park. Overnachtingen in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

13º Dag : Nagpur - Mumbai- Amsterdam

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Nagpur voor de binnenlandse vlucht naar Mumbai. Na aankomst in Mumbai transfer* naar uw hotel. Wij reserveren een dagkamer in Kohinoor Continental, een prima hotel dichtbij de luchthaven. Later in de avond transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen
* De transfers van en naar Kohinoor Continental worden door het hotel geregeld.
Blog post Image
Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Ranthambore Tiger Moon Resort / Ankur Resort http://www.ankurresorts.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Bandhavgarh National Park sun resort bandhavgarh http://www.sunresortbandhavgarh.com
Kanha National Park Kanha Hotel http://www.kanha.in


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.