• All you need
    just one template

FORTEN EN STRANDEN RAJASTHAN

Goa tour

FORTEN EN STRANDEN RAJASTHAN

Reisduur : 13 Dagen / 12 nachten

Reisroute : Delhi - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur - Goa - Delhi

01º Dag :AANKOMST DELHI

Aankomst Delhi omstreeks middernacht en transfer naar het hotel.

02º Dag :DELHI

De 'Union Territory of Delhi' is een federaal district vergelijkbaar met Washigton DC. Delhi, de hoofdstad van India en haar, op twee na, grootste stad, heeft een lange historie en een levendig voorkomen. Delhi, centrum van de regering, is de belangrijkste doorvoerhaven voor reizigers. Het is het meest gebruikte 'verzamelpunt' van het land, een opeenstapeling van het noordIndiase netwerk van wegen en een halte waar het de landroute betreft die verder Azie intrekt.

Blog post Image
Het tegenwoordige Delhi is gebouwd op de runes van zeven oude steden. Volgens de legende is Delhi, dat toen Indraprastha heette, gesticht ergens in 1200 voor Christus door de Pandavas, de 'augustus-helden' uit het epos de Mahabharata. Oud Delhi was de hoofdstad van de moslims tussen de zeventiende en negentiende eeuw en je vindt hier dan ook vele moskeeen, monumenten en forten die te maken hebben met de geschiedenis van de Indiase moslims. De koninklijke stad, bedacht en uitgewerkt voor de Britten door Lutyens, is opgebouwd uit parken en schaduwrijke gaanderijen. Het is een wijds opgezette, open stad en bevat vele ambassades en regeringsgebouwen.

Gehele dag stadsexcursie met onder meer een bezoek aan de Raj Ghat, Jama Masjid, het Rode Fort, de Parlementsgebouwen, India Gate, Humayun Tomb, Qutub Minar en Laxmi Narayan Tempel

03º Dag : DELHI - AGRA

's Ochtends vertrek nach Agra - een oude Moghulstad, die onder Keizer Akbar en Shah Jahan uitgroeide tot het middelpunt van het land.


's Middags bezoekt u een van de zeven wereldwonderen; de Taj Mahal, want daarvoor komt u naar Agra! De Taj Mahal is een onvoorstelbaar fraai monument en is het symbool van India..

Blog post Image
Dit schitterende voorbeeld van Moghul-architectuur werd gebouwd in opdracht van Keizer Sjah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz, waarmee hij 17 jaar getrouwd was geweest en die hem 14 kinderen schonk Toen zij in 1627 overleed was de keizer een gebroken man. Meer dan 20.000 mensen werkten van 1632 tot 1653 mee aan de bouw van dit gafmonument, dat tot op de dag van vandaag van een indrukwekkende schoonheid is. De perfecte proporties van het witmarmeren bouwwerk, uitbundig versierd met bloemmotieven van halfedelstenen inlegwerk (petra dura genoemd), temidden van de door rode zandstenen gebouwen begrensde tuin, volstrekt symmetrisch ontworpen, maken dit tot een uniek complex in onze wereld. Een 'must' voor iedere India-reiziger. Na de Taj Mahal, bezoekt u het Agra fort, waar Shah Jahan door zijn zoon gevangen werd gehouden.

04º Dag : AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR

Na het ontbijt, vertrek van Agra nach Jaipur met onderweg een bezoek aan Fatehpur Sikrifatehpur sikri india, eens de hoofstaad van het keizerrijk van Akbar. Fatehpur Sikri is een perfekt bewaard gebleven spookstad. Deze stad was van 1570 tot 1586 de hoofdstad van het rijk van Keizer Akbar, maar werd toen plotseling verlaten, waarschijnlijk vanwege gebrek aan water. Tot op de dag van vandaag lijkt zij nauwelijks te zijn aangetast door de tand des tijds. Bijzonder is de witmarmeren tombe van Shaik Salim Christi, een soefiheilige die ooit Akbar voorspelde dat hij drie zonen zou krijgen. Nu nog komen talloze pelgrims naar de tombe toe om linten te binden aan de Jali, een doorbroken steen, in de hoop dat dit het krijgen van een kind zal bespoedigen.

Na een uitgebreid bezoek aan Fatehpur Sikri vervolgt u uw reis naar Jaipur, hooftad van de deelstaat Rajasthan, wordt ook vaak de Pink city genoemd. Dit, omdat voor het bezoek van Prins Albert in 1883 alle muren in de stad (de kleur van welkom) waren geschilderd. Echter, de meeste gebouwen zijn opgetrokken met de rode zandsteen, de door de jaren verbleekt tot gerenommeerd sterrenkundige. Hij bouwde geheel volgens de Shilpa Shastra (oud Hindoe geschift over architectuur) ; verdeeld in 9 vierkanten, symbool van het universum.

05º Dag : JAIPUR

's Ochtends brengt u een bezoek aan Amber Fort, gelegen op 11 kilometer van Jaipurhawa mahal jaipur. U bereikt het hooggelegen fort op de rug van een olifant. Met de bouw van dit fortpaleis werd in 1592 begonnen door Raja Man Singh en is een perfect voorbeeld van Rajput architectuur. U bereikt het hooggelegen fort op een spectaculaire manier, namelijk per olifant!

Blog post Image
In het fort bezoekt u onder andere de Jai Mandir, de overwinningshal vol albasten reliefs en ander kunstzinnige inlegwerk, het spiegelpaleis en de zenana, de vrouwenverblijven

's Middags stadsexcursie Jaipur met onder meer een bezoek aan het museum van het paleisbezoekt u het stadspaleis van de Maharaja's met zijn talloze kunstvoorwerpen, het bekende Paleis der Winden (de Hawa Mahal) en het in de 17e eeuw gebouwde observatorium.

06º Dag : JAIPUR - GOA (VLUCHT)

's Middag transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Goa - Een plek waar al decennia lang mensen van over de hele wereld naartoe komen om te genieten van zon, zee en verdovende middelen, dat is Goa, het kleinste deelstaatje van India. In de jaren zestig een grote hippieverzameling, tegenwoordig vooral een ontmoetingsplek voor zonaanbidders op de 100 km strand langs de westkust. Aankomst te Goagoa beach india en transfer naar het Hotel.

07 - 11º Dag : GOA

De hele dag vrij voor eigen activiteiten

08º Dag : GOA - DELHI (VLUCHT)

Namiddag, transfer naar luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Aankomst te Delhi en vanavond dineert u op een fantastische restaurant en vervolgens vertrekt u naar het vliegveld.

12º Dag : DELHI - AMSTERDAM/BRUSSEL

Vroege Ochtends, Terugvlucht naar Amsterdam/Brussel. (De meeste luchtvaartmaatschappijen vertrekken rond middernacht vanuit Delhi naar Europa.)

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
GOA whispering palms http://www.whisperingpalms.com
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.