• All you need
    just one template

Compleet Vakantie Rajasthan

Jodhpur fort

Compleet Vakantie Rajasthan

Reisduur : 20 Dagen / 19 nachten

Reisroute : Delhi – Nawalgarh – Bikaner – Jaisalmer – Jodhpur – Rohet – Udaipur – Chittaurgarh – Bundi – Jaipur – Agra – Delhi

01º Dag : New Delhi

U vertrekt van Amsterdam naar New Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Hij reist met u mee naar het hotel om u alle vouchers voor de reis te overhandigen en eventuele vragen te beantwoorden.


02º Dag : Delhi

Na het ontbijt begint u de dag met een wandeling door Old Delhi.

Blog post Image
Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja’s, fietsen, auto’s en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of ‘restaurantje’ te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een heel fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. Hier stapt u in de auto naar New Delhi voor een vegetarische currie bij Veda, één van onze favoriete restaurants. Na de lunch is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleefd u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Justa the Residence.
Ontbijt & lunch inbegrepen

03º Dag : Delhi

Vroeg in de ochtend transfer naar het vertrekpunt van uw fietstocht, een bijzondere fietstour door Old Delhi. Deze rit is zeer contrastrijk en laat u al fietsend kennismaken met de uitersten van deze bijzondere stad. Binnen een paar minuten ervaart u dat u relaxed in deze mierenhoop kunt fietsen. U draait kleine smalle schaduwrijke straatjes in waar amper auto's kunnen komen, al moet u daar wel een beetje voor manoeuvreren. Erg leuk om te ervaren hoe enthousiast de bewoners u begroeten.

Blog post Image
Met twee gidsen komt u langs kleurrijke bazaars, karakteristieke laantjes en diverse bezienswaardigheden. Onderweg geniet u van een heerlijk Mughal ontbijt. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: de lekkerste ijsjes en milkshakes vindt u bij Nirula’s, Connaught Circus. Overnachting in Justa The Residence Greater Kailash.
Ontbijt inbegrepen

04º Dag : Nawalgarh

Na het ontbijt vertrekt u naar Nawalgarh, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli`s, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco`s. Dit gebied wordt dan ook wel de `Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan` genoemd. In de middag maakt u samen met een local een stadswandeling door Mandawa. Niet alleen hoogtepunten, maar ook minder bekende plekjes zult u bezoeken.
Ontbijt inbegrepen

05º Dag : Nawalgarh

De ochtend is ter vrije besteding in Nawalgarh. Maak een tocht per camel cart door de omgeving of bezoek 1 van de vele mooie haveli’s. ’s Middags volgt u een leuke workshop, Tie & Dye*. U leert de speciale techniek van stoffen verven die nog steeds lokaal gebruikt wordt. Maak zelf uw eigen shawl om mee naar huis te nemen. Overnachting in Apani Dhani Resort. *geen interesse in de workshop? Wij bieden u in plaats hiervan een diner aan.
Ontbijt inbegrepen

Blog post Image

06º Dag : Bikaner

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in the Thar-woestijn. De stad wordt ‘bewaakt’ door een enorm fort. ’s Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace, het Ganga Golden Jubilee Museum en het hectische oude centrum. Vraag de chauffeur ook even een bezoek te brengen aan de kamelenboerderij. Ga ‘s middags, wanneer de kamelen terugkeren van de velden.
Ontbijt inbegrepen

07º Dag : Jaisalmer

Vroeg op voor een rit per paard en wagen (Tonga). Deze rit duurt ongeveer een uur en laat u een andere kant van Bikaner zien. U rijdt door smalle steegjes en ziet de vele haveli’s van de stad. De rit eindigt bij een zeer mooie Jaïn Tempel. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over Bikaner! Vervolgens reist u naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens.

Blog post Image
Het is een lange reis, maar de moeite meer dan waard. Onderweg geniet u van een lunch in de tuin van het restaurant van het bijzondere Barsingha Villa. De opbrengsten van dit hotel worden besteed aan lokale projecten. Jaisalmer heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto’s, de woestijn is vlakbij, de bevolking is heel vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli’s. Een heel levendige sfeer! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. Na aankomst is de rest van de dag is ter vrije besteding.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Het leuke van Garh Jaisal is dat het midden in het fort ligt! Het heeft echter geen zwembad. Indien u graag in een hotel met zwembad wilt overnachten raden wij Fort Rajwada aan, een sfeervol paleishotel op vijf kilometer van het fort. Meer informatie vindt u op www.fortrajwada.com. De prijs is gelijk aan Garh Jaisal.

08º Dag : Jaisalmer

Vanmorgen maakt u een stadstour door Jaisalmer en bezoekt u onder andere het RajMahal Palace, de beroemde Jaïn Tempels en het Gadi Sagar Lake; een favoriete plek voor een picknick en een boottocht. Na de stadstour is het tijd voor een kopje thee bij een lokale familie! Deze familie vertelt u graag over het lokale leven in Jaisalmer en is eveneens nieuwsgierig naar uw verhalen. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

09º Dag : Jaisalmer

In de middag maakt u een kameelsafari en bezoekt u de minder toeristische woestijndorpjes in de omgeving van Jaisalmer. Op de rug van dit rustig voortsjokkende dier kunt u genieten van de uitgestrekte woestijn en glooiende zandduinen. Overnachting in Garh Jaisal.
Ontbijt inbegrepen

10º Dag : Jodhpur

Een reis dwars door de woestijn naar Jodhpur. Voor de lunch wordt gestopt in Osian. Buiten dit dorpje ligt, op de grootste zandduin van de omgeving, het Camel Camp. Hier geniet u van een heerlijke lunch! Neem ook even de tijd om Osian zelf te bezoeken. Hier staan een aantal bijzondere Jaïn Tempels. Na aankomst in Jodhpur is de rest van de dag ter vrije besteding.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Blog post Image


11º Dag : Rohetgarh

Na het ontbijt maakt u een stadstour en brengt u onder andere een bezoek aan het Fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Daarna reist u door naar één van de hoogtepunten tijdens deze rondreis; het dorp Rohet. Rohet ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Jodhpur. Het hotel waar u verblijft wordt geleid door een familielid van de vroegere maharadja. De kamers zijn sfeervol ingericht en kijken uit over een mooie tuin of het prachtige zwembad. De Engelse schrijver Bruce Charwin logeerde hier altijd in kamer 14. Hij schreef er zijn boek ‘De gezongen aarde’. Het dorp Rohet is een authentiek Indiaas dorpje. Een wandeling door het dorp is zeker de moeite waard. De inwoners zijn erg vriendelijk en nodigen u graag uit een kopje thee bij hen te komen drinken. Rijdt u paard dan is het tegen een meerprijs mogelijk een tocht te paard te maken. De Marwari paarden zijn speciaal gefokt en specifiek voor dit gebied. Met deze tocht komt u langs kleine dorpjes en geniet u van de mooie natuur.
Ontbijt & diner inbegrepen

12º Dag : Rohetgarh

Na het ontbijt organiseert de eigenaar van het Rohetgarh Palace Hotel een jeepsafari naar de Bishnoi-stammen. Een leerzame excursie waar u veel leert over de levenswijze van de stammen die leven op het platteland. Tevens woont u een traditionele opiumceremonie bij. De middag is verder ter vrije besteding. Neem bijvoorbeeld een duik in het schitterende zwembad. Overnachting in Rohetgarh Palace Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Blog post Image


13º Dag : Udaipur

Na een heerlijk ontbijt rijdt u, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de Jaïn Tempels). Het is gelegen in een heel natuurlijke omgeving. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand.
Ontbijt inbegrepen

14º Dag : Udaipur

Vandaag neemt u een kijkje in de Indiase keuken! Een warme familie heet u van harte welkom in hun traditionele huis en geeft u een kookdemonstratie. De vrouw des huizes laat u zien hoe u met de meest uiteenlopende ingredienten lekkere Indiase gerechten bereid. De nadruk zal liggen op het vegetarische koken en uiteraard geniet u ook zelf van alle gerechten. Een bijzondere manier om elkaar te ontmoeten en direct meer te leren over de ins en outs van de Indiase keuken! De rest van de dag is ter vrije besteding in Udaipur.

Blog post Image
Maak op eigen gelegenheid bijvoorbeeld een wandeling door de kleurrijke straatjes of een boottocht over het meer. Voor een bijzonder aandenken aan uw reis door India kunt u terecht bij Apollo Arts (Inside Hathipol 50). Dit atelier verkoopt kleurrijke batikdoeken. Overnachting in Jagat Niwas Palace Hotel.
Ontbijt inbegrepen

15º Dag :Chittaurgarh - Bijaipur

De auto met chauffeur brengt u vandaag naar Chittaurgarh, bekend vanwege het enorme fort dat u hier vindt. Het fort is maar liefst vijf kilometer lang en ongeveer 600 meter breed. U vindt er diverse tempels, paleizen en interessante beeldhouwwerken. De Toren van Overwinning is het belangrijkste monument van Chittaurgarh, gebouwd na één van de militaire successen. U kunt de toren beklimmen, eenmaal boven geniet u van een prachtig uitzicht! De monumenten liggen vrij ver van elkaar verspreid dus u kunt de auto gebruiken om u tussen de monumenten te verplaatsen.
Ontbijt & diner inbegrepen

16º Dag : Bundi

Ongeveer honderd kilometer verderop ligt de stad Bundi, een plek waar nog maar weinig toeristen komen. Het is een klein stukje ongerept India waar u zich snel thuis zult voelen. Bundi staat voornamelijk bekend als de stad van de bronnen, vanwege de vele waterputten die u er vindt. De inwoners zijn erg nieuwsgierig en velen vinden het leuk als u een kopje Indiase thee mee drinkt. Breng ook een bezoekje aan de hoofdstraat, waar u vele opgeknapte haveli’s vindt.
Ontbijt inbegrepen


Blog post Image

17º Dag : Bundi

Vandaag gaat u met de chauffeur op pad om een bezoek te brengen aan de bezienswaardigheden van Bundi. Enkele bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel. Bezoek bijvoorbeeld de Rani-Ki-Baori, de belangrijkste waterput van de stad midden in het centrum tegenover de markt. Ook het hooggelegen Fort van Taragarh is een aanrader, het is een flinke klim en goed schoeisel is noodzakelijk. Bezoek het fort heel vroeg in de ochtend of wat meer aan het einde van de dag, anders is het er te warm. Iets lager dan het fort vindt u Garh Palace, een indrukwekkend paleis. Het is er wel vrij donker, dit moet u juist overdag bezoeken, anders zijn de kamers te weinig verlicht. In de middag maakt u samen met een lokale student een wandeling door de stad en bezoekt u enkele lokale winkeltjes. Proef bijvoorbeeld eens wat lokale zoetigheden! Overnachting in Hotel Bundi Haveli.
Ontbijt inbegrepen

18º Dag : Jaipur

U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de ‘Pink City’ genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. In de avond brengt u net als de Indiers een bezoek aan de Rajs Mandir Bisoscoop. Een bijzondere belevenis! Accommodatie: Shahpura House (Suite). Ontbijt inbegrepen

Blog post Image


19º Dag : Jaipur

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), en het City Palace. Ook een bezoek aan een traditionele Bazar is de moeite waard. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar, voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. Jaipur staat bekend om zijn blauwe keramiek. Het Blue Pottery Art Centre heeft een aantal bijzondere exemplaren. Overnachting in Shahpura House.
Ontbijt inbegrepen

20º Dag : Agra

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri, naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. ’s Middags bezoekt u het imposante Agra Fort.
Ontbijt inbegrepen

21º Dag : Agra - Delhi - Amsterdam

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal, een hoogtepunt van de rondreis. Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal kunt u genieten van een ontbijt in uw hotel. Daarna brengt de chauffeur u terug naar New Delhi. Hier heeft u enkele uren ter vrije besteding om bijvoorbeeld nog wat te winkelen of te dineren. De chauffeur staat hiervoor tot uw beschikking. Laat in de avond transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen


Blog post Image

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Mandawa / Nawalgarh Grand haveli / Koolwal kothi http://www.grandhaveli.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Rohetgarh Rohetgarh Fort http://rohetgarh.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Bundi Bundi Haveli http://hotelbundihaveli.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.