• All you need
    just one template

ZUID INDIA

ZUID INDIA

In het verrukkelijke zuiden, dat in het verleden vrijwel geen invasies kende en daardoor onaangetast bleef, is de erfenis van het verleden beter bewaard gebleven dan in andere delen van India. Het is het land van de tempels, van de toegewijde aanbidders, waar je nieuwe verrassingen te wachten staan: de overvloed van oranje bloemen, de schaduw van de banyanboom en de zachte dreun van trommels in de verte als alweer een nieuw festival van start gaat..

Andhra Pradesh
Andhra Pradesh is beroemd gemaakt door de Nizams, en daarvoor al door de Kaktiyaanse heersers. Het is een fascinerende bestemming en symboliseert de essentie van het geweldige India. Alles wat er in India te zien en te doen is, en alles wat er te ervaren is, vind je in het Andhra Pradesh-erfgoed. Denk hierbij aan forten, monumenten, stranden, natuurreservaten en bedevaartsplaatsen voor Hindoes, Moslims en Christenen. Maar ook aan kunstnijverheid, textiel en exquise gerechten. Deze moderne en internationale stad belichaamd de hoofdstad van de staat Hyderabad.

Plaatsen om te zien
Hyderabad – hier vindt u het prachtige 16e eeuwse Golconda Fort, Charminar en Qutub Shahi Tombs – een verfijnde mix van oud en nieuw; een oude Nawabi cultuur met hi-tech moderne aspecten waaronder het beste vliegveld en congrescentrum in het land.
Tirupati, Vijaywada, srisailam, Bhadrachalam – bekend om zijn beroemde tempels; Puttaparthi - Bhagwan Satya Sai Baba waarvan zijn populariteit heeft gezorgd voor een transformatie van een klein dorpje in een internationaal centrum voor spirutualiteit. Visakhapatnam - het land van de gouden stranden, groene heuvels en valleien. Dit alles en nog veel meer binnen een paar uur reizen. Daarnaast is er nog Nagarjuna Sagar, de Horsley gebergten, een cruise op de Godavari rivier (Papikondalu) en de binnenwateren van Dindi.

KARNATAKA
Karnataka is een betoverend land vol prachtige natuur. Nergans anders in India vind je zo’n overvloed aan monumenten als in Karnataka. Karnataka staat bekent als de ‘wieg van de steenarchitectuur en wordt gekenmerkt door veel pracht en praal van de glorieuze tradities en wonderen van de moderne techniek.

Plaatsen om te zien
Bengaluru, Bijapur, Badami, Hampi – een plaats met ruïnes van het Vjayanagar-rijk, Halebid, Hassan, Shimoga, Mysore – waar je een kleurrijke Devraja markt en prachtige Maharaja’s paleis vindt, Madikeri (Coorg) - Jog -India’s grootste waterval, Udupi en de prachtige stranden zoals Bhatkal en Malpe.

Kerala
Kerala, ook wel ‘God’s Own Country’ genoemd, wordt gekenmerkt door de Arabische Zee aan de westkant, de West-Ghats die in het oosten 500-2700 m opstijgen en het netwerk van vierenveertig rivieren. Deze unieke geografische kenmerken, maken van Kerala een gewilde toeristische bestemming. Kerala kent een gematigd klimaat, een lange kustlijn met serene stranden, rustige stukken rustig water en weelderige bergplaatsen. Daarnaast beschikt Kerala over betoverende kunstvormen, magische festivals, historische en culturele monumenten en een unieke keuken. Kerala is ook bekend om zijn verjongende ayuvedra spa’s. Dit alles biedt u een unieke ervaring. Bovendien zijn elk van deze charmante bestemmingen binnen een paar uur rijden van elkaar!

Plaatsen om te zien
Stranden: Alappuzha - Bekal - Cherai - Chowara - Kappad - Kappil - Kanwatheertha - Kizhunna Ezhara - Kovalam -Kozhikode - Meenkunnu - Muzhappilangad - Nattika -Payyambalam - Poovar - Sankhumugham - Varkala -Thirumullavaram. Hill Stations: Anamudi - Agasthyakoodam - Chembra Peak - Devikulam - Nelliyampathy - Peermede - Ponmudi -Munnar - Pythal Mala - Ranipuram - Vagamon - Vythiri.

Tamil Nadu
Tamil Nadu heeft een prachtige identiteit gevormd door een mengeling van cultuur en tradities. De prachtige en inspirerende tempels e artistieke monumenten hebben elk een religieus en cultureel verhaal te vertellen. Gezegend met een spectaculaire 1000 km lange kustlijn van gouden zand, bezaaid met kokospalmen, biedt Tamil Nadu een ideale uitvalsbasis voor toeristen.

Plaats n om te zien
Chennai, Mamallapuram, Kanchipuram, Chidambaram, Kumbakonam, Thanjavur, Tiruchirapalli, Madurai, Rameswaram, Kanyakumari en de bergvlaktes van Nilgiris (verbonden door de Hirtage trein tot aan Udhagamandalam), Kodaikanal, Yercaud en de prachtige stranden van Covelong en Mamallapuram.