• All you need
    just one template

WEST INDIA

WEST INDIA

West-India omvat de staten van Chhattisgarh, Dadra & Nagar Haveli, Daman & Diu, Goa, Gujarat, Madhya Pradesh en Maharashtra. De regio is gebonden aan de Thar woestijn in het Noord-Westen, de Vindhya Range in het noorden en de Arabische Zee in het westen.

Na de zinderende atmosfeer van Mumbai, bieden de met palmen omzoomde stranden van Goa de mogelijkheid tot rust en ontspanning. Ook kunt u gaan mediteren in de eeuwenoude, koele, boeddhistische grotten, uitgehouwen in de harde steen van de rotsachtige heuvelwanden. Of, iets heel anders, de kleurrijke feesten en festivals bezoeken in het ongeschonden Gujarat. De mogelijkheden zijn ook hier onbegrensd in dit land dat alles te bieden heeft.

Maharashtra
Maharashtra is de derde grootste staat van het land. Diverse dynastieën hebben over Maharashtra geregeerd, die elk een culturele smaak toevoegden en een onderscheidend merk achterlieten. Sinds de 2e eeuw voor Christus is deze staat een belangrijke centrum voor het Boeddhisme. Zijn epische tradities en erfgoed worden weerspiegeld in de beelden en schilderijen in onder andere de Ajanta en Ellora Grotten. De staat is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste oude Jain tempels. Verschillende religieuze gemeenschappen hebben een uniek multicultureel ecosysteem in Maharashtra.

Mumbai is een smeltkroes van culturen, talen en geloofsovertuigingen .. Een stad waar religieuze plaatsen in aanraking komen met hippe nachtclubs,en galeries en specialiteitenrestaurants naast elkaar gedijen. In een levendige zakenwijk staan de meest indrukwekkende bezienswaardigheden.

Nashik
Nashik's bodem en klimaat zijn ideaal voor druiventeelt. Een wijntour zou hier kunnen inhouden dat je slok wijn in laboratoria krijgt, waarbij je leert van alcoholtechnologen over de samenstelling en glazen klinkt met lokale boeren. Nashik ligt 185 kilometer ten noordoosten van Mumbai.

Goa
Goa staat bekend om zijn mooie stranden, kerken, onthaaste manier van leven en de vele overblijfselen van de Portugese architectuur. Panjim, dat aan de monding van de rivier Mandovi ligt, werd de groene hoofdstad die 19de-eeuwse Portugese architectuur tentoontstelt. Ook de Altinho heuvel, Bishop's Palace, Jogger's Park, Mahalaxmi Tempel en Adil Shah's Palace zijn enkele plaatsen die je gezien wilt hebben.

Het oude Goa toont de Portugese erfenis van prachtige architectuur en oude kerken verspreid over de dorpen. Enkele belangrijke plaatsen zijn St.Francis Xavier, Old Goa, Basiliek van Bom Jesus, Se Kathedraal, Kerk van St Franciscus van Assisi, het Archeologisch Museum, etc.

North Goa bestaat uit stranden zoals Arambol-Keri, Mandrem-Morjim, Vagator-Chapora, Anjuna, Baga-Calangute, Candolim en Miramar-Dona Paula. De paradijselijke stranden bieden avontuur op zee, gezellige bars, avondmarkten, hete uitgaansgelegenheden etc. Zuid-Goa bestaat uit Bogmalo, Velsao-Betalbatim, Colva om Mobor-Cavelossim, de Palolem-Agonda stranden enz.

Goa Carnaval was van oudsher een vier dagen durend evenement van feesten en vieringen voor de vastentijd. Het valt in februari, maar de datum verandert elk jaar.

North Goa bestaat uit stranden zoals Arambol-Keri, Mandrem-Morjim, Vagator-Chapora, Anjuna, Baga-Calangute, Candolim, Miramar-Dona Paula. Het strand paradijs biedt avontuur op de zee, gezellige bars, avondmarkten, hete uitgaansgelegenheden etc. Zuid-Goa bestaat uit Bogmalo, Velsao-Betalbatim, Colva om Mobor-Cavelossim, Palolem-Agonda stranden enz. Goa Carnaval was van oudsher een vier dagen durende evenement van feesten en vieringen voor de vastentijd, een tijd van vasten en onthouding. Het valt in februari al de data veranderen elk jaar. Madhya Pradesh

In het hart van India ligt de prehistorische plek Bhimbetka, waar de oude hindoeïstische en boeddhistische monumenten zoals Khajuraho complex en Sanchi te vinden zijn, maar ook het prachtige fort van Gwalior en de tijgerrijke heiligdommen Bandhavgarh en Kanha. Ook de steden Maheshwar, Omkareshwar en Amarkantak door de Narmada, Madhya Pradesh zijn schatten. De opvallende religieuze praktijken van de belangrijkste tribale bevolking (Gonds) en manier van leven is door de eeuwen heen niet veranderd. Uitstapjes naar tribale dorpen kunnen een verrijkende ervaring zijn.