• All you need
    just one template

OOST INDIA

OOST INDIA

Het bruisende en stimulerende stadsleven van Calcutta ligt dicht in de buurt van de koele en beeldschone bergen van het verfrissende Darjeeling. Ervaar de machtige uitstraling van de Himalaya in Sikkim, ontmoet de eenhoornige neushoorn in de uitgestrekte reservaten of waan u in een vergeten tijdperk in een van de oude heilige steden op de vlakten van het Indiase land.

Bihar
Wanneer men aan Bihar denkt komt vooral de pracht van het oude India in hen op, die de boeddhistische religie voortgebracht. De staat neemt een belangrijke plaats in in de culturele en spirituele geschiedenis van de India. Heer Boeddha bracht hier een groot deel van zijn leven door en bereikte verlichting onder een Bodhi Tree in Bodhgaya, wat daarmee het de meest belangrijke boeddhistische bedevaartsoord in de wereld werd.

Plaatsen om te zien
Patna, Nalanda - overblijfselen van een oude universiteit, Vikramshila, Rajgir, Vaishali, Bodhgaya – waar Boeddha Nirvana bereikte, Gaya, Madhubani, Pawapuri, Kundalpur, Matsya Gandha - Saharsa, Shaktipiths op Munger, Mahishi, Sasaram.

Jharkhand
Aan de ene kant staat deze jonge staat bekend om haar huidige cultuur die onaangetast is door de tijd, aan de andere kant is het een staat met een verscheidenheid aan moderne attracties. Het spectrum van attracties strekt zich uit van eco-toerisme, cruises, mijnbouwtoerisme, avontuur, religie en tribale toerisme. De staat is rijk aan natuurlijke en minerale rijkdom waardoor het geïndustrialiseerd en progressief is. De hoofdstad Ranchi staat bekend om onderwijsinstellingen die ook studenten van andere staten te trekken.

Placatsen om te zien
Ranchi - stad van watervallen, tempels, bossen, industrie en dammen, Jamshedpur en Bokaro - Stalen Steden van Jharkhand, Deogarh - een van de meest heilige plaatsen van aanbidding van Lord Shiva, Saranda, Netarhat, Chota Nagpur, Palamau, Hazaribagh, Giridih, Sahebganj, Dhanbad, Parasnath - het hoogste punt van de staat en een belangrijk Jain bedevaart centrum.

West Bengal
Deze staat is bekend als de staat van Rabindranath Tagore, de goeroe die het Indiase volkslied schreef. Maar deze artistieke inslag van West-Bengalen eindigt hier niet, want er is meer dan haar lyrische muzikale literatuur. Hier vind je namelijk van alles, van de baluchari of katoen handgeweven sari's tot schelpproducten en kostbare zijde. Kolkata, "de stad van Vreugde", staat garant voor watertandend straat eten, liefde voor voetbal, "Baul" stijl van volksmuziek en eeuwen van het Indiase erfgoed. Dit alles mengt moeiteloos met een kosmopolitische cultuur. De geurige mangrovebossen van Sundarbans zijn het leefgebied van de beroemde Koninklijke Bengaalse Tijger. De staat komt tot leven met kleuren en festiviteiten tijdens Durga Pooja.

Plaatsen om te zien
Bergstations: Darjeeling - een schilderachtige heuvelstation die is verbonden met een sprookjesachtige speelgoedtrein, Kurseong, Kalimpong, Lava, Loleygaon, Mirik

Odisha
Odisha is een van de meest boeiende en diverse staten in India. De levendige cultuur en ongeëvenaarde architectuur vertellen het verhaal van een keizerlijke erfenis. Op elk hoekje van de staat vind je kenmerkende tempels en verbazingwekkend gesneden monumenten. Ook betoverd de staat je met zijn zandstranden, wildreservaten en natuurlijke landschap.

Plaatsen om te zien
Bhubaneswar, Puri - waar mensen uit alle hoeken samenkomen om te bidden bij de Jaggannath Tempel, Konark - bekend om zijn wereldberoemde Zonnetempel, Gopalpur, Taptapani, Ratnagiri, Cuttack, Baripada, Chandipur, Chilika Lake, Balasore, Sambalpur, Rourkela

Andaman & Nicobar Islands
De archipel van eilanden blijkt een schat aan pittoreske en ongelooflijke schoonheid te bevatten. Ze zijn bedekt met dichte bossen, ontelbare exotische bloemen, witte stranden, een slingerende kustlijn, tjilpende vogels en wuivende palmbomen.

Plaatsen om te zien
Port Blair, Cellular Jail, Musea, Corbyn's Cove, Water Sports Complex, Viper Island, North Bay, Ross Island, Mahatma Gandhi Marine National Park, Red Skin Island, Havelock Island, Limestone grotten, Mud Volcano, Hut Baai-eilanden, Mount Harriet Eilanden , Car Nicobar, Katchal & Great Nicobar