• All you need
    just one template

NOORD INDIA

NORTH INDIA

Noord-India staat voor het geheel van staten dat zich, met uitzondering van het schiereiland gebied, in de regio van de republiek van India bevinden. Het omvat Delhi, Jammu en Kasmir, Punjab, Uttaranchal, Himachal Pradesh, Rajasthan en Uttar Pradesh. Noord India heeft gezorgd voor enkele grotere historische en culturele ontwikkelingen in India gedurende de laatste 3500 jaar.

Deze regio was getuige van de evolutie van het boeddhisme, hindoeïsme en het jainsme. En ook de heilige rivieren de Ganges, de Brahmaputra en de Yamuna, samen met tal van andere rivieren, komen uit het Noorden. De Himilaya strekt zich uit van Himachal Pradsh tot aan Arunachal Pradesh en snijdt India af van de rest van Azië en biedt daarbij bescherming aan het land. Een ander dominant geografisch kenmerk van Noord-India is de enorme Indo-Gangesvlakte.

Ook was Noord-India het historische centrum van vele grote Rijken, waaronder Mauryas, Guptas, Mughals en de Indische Rijken onder Britse heerschappij. De regio was getuige van enkele van de grootste veldslagen op het Indiase land. Noord-India kent opmerkelijke monumenten die ons doen herinneren aan de vele rijken die het land hebben geregeerd.

New Delhi
De hoofdstad New Dehli ontvouwt alleen al wat architectuur bezien de geschiedenis van ongeveer duizend jaar. New Dehli laat een mix van gebieden zien, zowel modern als authentiek, waarin de vermenging van religie in perfecte harmonie is. Over het algemeen is de stad rijk van cultuur en menselijke diversiteit in een groene en eco-vriendelijk landschap.

Plaatsen om te zien
Chandni Chowk is Aziës grootste distributiecentrum en de hoofd markt sinds de tijd van de vroege Mughals; Rajpath, de hoofd boulevaard, welke loopt vanaf de Presidents Estate door de uitgestrekte grasvelden tot aan de India Gate; het oorlogsmonument en het Parlementshuis, ontworpen door Lutyens en Baker; Rajghat en Ghandit Smriti, Mahatma Gandhi's gedenkplaats en museum; het spoormuseum; het Nehru Museum; het nationaal Philatelic Museum; de nationale galerij van moderne kunsten en ambachten; het nationale museum met handgemaakte artefacten, welke bewijs geeft van een rijk cultureel verleden.

Jammu en Kashmir
Noord India bestaat uit drie hoofd regio's. Allereerst Kashmir Valley, dit is de berg waarin de Mughals zich terugtrokken, door King Jehangir ooit beschrevern als het Paradijs op aarde. Het omvangt enorme meren en rivieren, weilanden beladen met bloemen en vruchten, Chinar bomen en Mughal tuinen. Daarnaast is er Ldakh, het land van de boeddhisten, een koude woestijn met's werelds hoogste bergen en de meest pittoreske en ruige landschappen. Ten slotte is er Jammu, een regio die doorkruist is door de Shivalik heuvels en de rivieren Ravi, Tawi en Chenab.

Plaatsen om te zien
De Srinagar-Delightful woonboten op Dal Lake, de Mughal tuinen in Shalimar en Nishat Bagh, Khardungla-de hoogste berijdbare weg, Cheshmeshahi, de Gulmarg-weide vol bloemen, een winter skigebied en eengolfbaan, Pahalgam, Sonmarg, Amarnath, het Leh-Koninklijk Paleis, de gompa's in en rond Leh, Nubra Valley , de Chemrey vallei, wild water raftgen in Zanskar, het Pangong meer, het Tso Moriri meer, Jammu-Amar Mahal en Patnitop.

Himachal Pradesh
De Himalachal is een prachtige heuvel gelegen in de westelijke Himalaya. Het wordt gekenmerkt door berglandschappen met dichte groene ceder, appelboomgaarden, terrasboerderijen en met sneeuw gevoede meren en stromende rivieren op grote hoogte. Dit alles zorgt ervoor dat de Himalachal een populaire toeristische bestemming voor zowel mensen die opzoek zijn naar sensatie als mensen die een ontspannende huwelijksreis maken. De Vele kerken, parleizen, prachtige residenties en andere architectonische structuren doen denken aan het Raj tijdperk.

Plaatsen om te zien
Shimla - zomer-hoofdstad van Brits India, Kufri, de Narkanda-skipistes, Chail met The Palace Hotel en's werelds hoogste cricketveld, Kullu, Manali, Manikaran, het grote Himalaya National Park-Kullu, de Rohtang Pass, Mandi, Rewalsar, Janjehli, Barot , de vallei van Kangra met een magistraal uitzicht op het hele Dhauladhar bereik, Dharamshala-McLeodganj - "The Little Lhasa in India", Palampur, Dalhousie, Khajjiar, Chamba, de Pangi vallei in de Chamba districten, Rajgarh, Nahan, Kinnaur, Lahaul Spiti - Tabo, het oudste boeddhistische klooster, Kaza-Ki klooster, Pin Valley en Keylong.

Uttar Pradesh
Uttar Pradesh is de basis van de traditionele cultuur en zijn geschiedenis die 4000 jaar teruggaat. Je vindt het hier allemaal: de wereldberoemde Taj Mahal, de Indo-Gangetic vlaktes, de geboorteplaats van vele kunsten en ambachten. Een reis door dit gebied biedt een eindeloze keuze aan architectonisch erfgoed.

Plaatsen om te zien
Agra - de stad van de Taj, Allahabad – de samenkomst van drie heilige rivieren, Fatehpur Sikri - de eerst gebouwde stad, gebouwd in Indo-Islamitische architectuur, Braj-Bhoomi of Mathura, Vrindavan - Het land van Heer Krishna, Jhansi – de poort van Dundelkhand, Kapilvastu – de geboorteplaats van Buddha, Lucknow - de stad van Nawabs, Varanasi – het vroegere Banaras of Kashi - Een van de oudste levende spirituele steden, Sarnath, Shravasti, Sankisa, Kaushambi, Kapilvastu - Bezaaid met de glorieuze erfenis van Buddha.

Rajasthan
Dit magische land doet denken aan beelden van moed en ridderlijkheid, imposante landschappen en architectuur, diepe loyaliteit en landelijke sporten. Daarnaast zie je feestvreugde, sierlijke sierraden, prachtige handgemaakte kleurrijke kleding, volksmuziek en dans. Dit alles op een achtergrond van forten en paleizen, een glooiende woestijn en aristocratische uitziende kamelen. De magie van het levendige Rajasthan bestaat uit haar erfgoed, cultuur, safari's, zandduinen, bossen en wilde dieren. Dit maakt Rajasthan tot een bestemming die je gezien moet hebben.

Plaatsen om te zien
Jaipur, Ajmer, Pushkar- een dorpje in de buurt van Brahama - de tempel en het heilige meer, Bikaner, Bharatpur- het vogelheiligdom, Ranthambhore- Tijgerreservaat, Jaisalmer, Jodhpur, Mount Abu, Udaipur.

Uttarkhand
Uttarkhand bestaat uit twee in cultuur verschillende regio's: Garhwal en Kumaon. De heilige Ganges rivier die ontspringt in Gaumukh Glacier, baant zich een weg naar de vlakten beneden. Dit wordt gekenmerkt door mistige en besneeuwde bergtoppen, rivieren, watervallen, meren, gletsjers, oude tempels, wandelaars, skiërs en pelgrims. Die uitlopers van de berg zijn de thuisbasis van de tijger en biedt ook daarnaast een verscheidenheid aan het wilde leven.

Plaatsen om te zien
De heuvelvlaktes van Mussoorie en Nainital trekken het hele jaar door toeristen. Daarnaast zijn er Ranikhet, Almora, Kausani, Mukteshwar –in de Kumaon heuvels. Uttarkashi, Rishikesh en Haridwar in de Garhwal heuvels, Dehradun, Chamoli en Pithoragarh.

Punjab
Punjab, wat de vijf wateren betekent vanwege de vijf rivieren die erdoorheen lopen, wordt gekend als de 'graanschuur van India'. Het is het land van de grote goeroes en is doordrenkt met bewijzen van mythologie, cultuur en geschiedenis in de vorm van monumenten zoals de Gouden Tempel.

Plaatsen om te zien
Amritsar – de Gouden Tempel en Jallianwala Bagh, Chandigarh – een modern stad, ontworpen door's werelds bekende stedenarchitect Le Corbusier, Anandpur Sahib, Faridkot en Wagah Border.

Haryana
Haryana omringt Delhi aan drie kanten. Alleerst de Shivaliks, een dunnen strook van lage bergen ten noorden van Delhi en Rajasthan aan de zuid- en westkant. Haryana is de geboorteplaats van de oude beschaving, waar de geschriften van de Veda's zijn geschreven en de heer Krisna zich bezighield met de strijd in Kurukshetra. De 5000 jaar oude geschiedenis weerspiegelt in monumenten, landschappen en plaatsen van aanbidding.

Plaatsen om te zien
Kurukshetra, Surajkund – een oude meer met historische en religieuze significatnie. Thanesar, Panchkula, Jyotisar, Panipat, het Badkhal meer, Pinjore en de Mughal tuinen.

Chandigarh
Chandigarh is een van de best ontworpen steden in India, ontworpen door de beroemde stedenbouwkundige architect Le Corbusier. De wereldberoemde architectuur en een ongeëvenaarde kwaliteit van leven zorgt voor een grote aantrekkingskracht voor mensen van over de hele wereld. Tevens is Chandigarh de hoofdstad van zowel Haryana als Punjab.

Plaatsen om te zien
Rock Garden – deze staat op de werelderfgoedlijst en maakt de stad uniek. De fantasietuin ontworpen door Nek Chand bestaat uit kunstobjecten, gemaakt uit industrieel en urbaan afval; de Leisure Vallei, het Sukhna meer, de botanische tuinen – met een ontelbaar aantal plantensoorten, en de Zakir Hussain Rose tuinen.