• All you need
    just one template

Beste bestemmingen in india

Varanasi

Varanasi is gelegen aan de linkerzijde (de westoever) van de rivier de Ganges, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh. Het is de heiligste stad van de Hindoes en wordt bezocht door een onophoudelijke stroom pelgrims. Elke Hindoe wil deze stad eenmaal in zijn leven bezocht hebben. Varanasi is het centrum van de hindoe cultuur en staat tevens bekend om zijn muziek en kunst. Maar de dagelijkse handel is gericht op de pelgrims, zij komen in grote getale hun geld hier uitgeven.

Varanasi Reizen India

1Jaisalmer Reizen India

2

Jaisalmer

Jaisalmer in India is bij backpackers populair omdat je vanaf hier een meerdaagse kamelensafari kunt boeken naar de Thar woestijn. De stad heeft daarnaast als belangrijkste bezienswaardigheid een mooi fort. De vrouwen in Jaisalmer zijn bijzonder kleurrijk gekleed en dragen ook vaak veel sieraden. Jaisalmer bevindt zich in de staat Rajahstan dicht bij de grens met Pakistan. Het is een redelijk afgelegen stad de dichtstbijzijnde andere steden Bikaner en Jodphur zijn ongeveer 300km verderop. Om in Jaisalmer te komen ben je aangewezen op de bus of de trein.


Khajuraho

Khajuraho is een klein plaatsje in de Madhya Pradesh provincie van India. Bekend zijn de zogenaamde Khamasutra tempels, een World Heritage Site. Maar je kunt ook genieten van de rust van het plattenland en het nabijgelegen Panna National Park. Sinds 2008 heeft Khajuraho ook een treinstation, naar verwachting zullen steeds meer toeristen hierdoor naar Khajuraho komen.

Khajuraho Reizen India

3Pushkar Reizen India

4

Pushkar

Pushkar is bekend door zijn heilige meer in het midden van het kleine stadje. Dagenlijks bidden en baden aan het meer gelovend dat het water een verlossende werking heeft. Het dorp is strikt verbonden aan de god Bhrama. Vlees en alcohol zijn verboden in het dorp, echter is het mogelijk om buiten de stad aan vlees en alcohol te komen. Ook bieden vele hotels alcohol aan die meestal verstopt ligt in de koelkast.


Jaipur

Jaipur ligt in het noorden van India. Het is zo`n 300 km ten zuidwesten van Delhi gelegen. Jaipur is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd. De stad heeft deze naam te danken aan de vele roze-geschilderde huizen in het centrum van de stad. Jaipur heeft een droog en woestijnachtig landschap.

Hawa Mahal Reizen India

5Udaipur Reizen India

6

Udaipur

Udaipur heeft een hele andere sfeer dan de andere steden in Noord India. Het lijkt er veel relaxter, aangenamere temperaturen (vooral ‘s avonds daalt de temperatuur) en vooral veel relaxter (Uiteraard voor Indische begrippen). Udaipur wordt ook wel het Venetië van het oosten genoemd, en met de vele meren en water partijen heeft de uitstraling daar wel wat van weg. Ook heeft Udaipur een gezellige en romantische uitstraling. Dat het aan het water ligt en het heel mooi verlicht is helpt daar natuurlijk enorm bij.

Jodhpur

Jodhpur ligt in het midden van de deelstaat Rajasthan in het noordwesten van India. Vroeger was Jodhpur de hoofdstad van een vorstenstaat met dezelfde naam. Tegenwoordig is de stad een populaire toeristische trekpleister, vanwege zijn vele paleizen, forten en tempels en het omringende tot de verbeelding sprekende woestijnlandschap. De stad heeft de bijnamen blauwe stad vanwege de indigokleurige muren van de huizen in de oude binnenstad en sunny city vanwege het zonnige woestijnklimaat.

Jodhpur Reizen India

7Delhi Reizen India

8

Delhi

Delhi ligt in het noorden van India. Het is een industriestad, verkeersknooppunt en een cultureel centrum. In Delhi zijn universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken uit de Mogoltijd. Delhi was tot 1931 de hoofdstad van Brits-Indië, waarna het die eer moest afstaan aan New Delhi. Delhi is een van de grootste economieën van India, ondanks dat qua inwonersaantal kleiner is dan Bombay.


Agra

Agra ligt in het gelijknamige district Agra, aan de rivier de Yamuna. Agra ligt in het noorden van India. De oude kern van Agra is een wirwar van straatjes en steegjes. Het nieuwe gedeelte in het zuiden van de stad staat bekend als Sadar Bazaar. In Agra is een universiteit en de stad neemt daardoor een vooraanstaande positie in op het vlak van cultuur en onderwijs.

Taj Mahal Reizen India

9Ranthambore Reizen India

10

Ranthambore

Ranthambhore National park is de plek waar je tijgers in het wild kunt spotten. Het ligt ongeveer 2 uur van Jaipur vandaan wanneer je met de trein reist. Wanneer je vooraf al weet dat je hier naar toe gaat is het verstandig om vooraf je tour al te boeken. Dit kan via de officiële website van de overheid van het Ranthambhore National park. Hierop kun je ook de beschikbaarheid zien voor de verschillende dagen en voertuigen.