• All you need
    just one template

rondreis rajasthan met varanasi

rondreis rajasthan met varanasi

rondreis rajasthan met varanasi

Reisduur : 18 Dagen / 17 nachten

Reisroute : Delhi - Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Osian - Jodhpur - Ranakpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Agra - Varanasi - Delhi

01º Dag : Vertrek Amsterdam - Delhi

Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. U heeft twee overnachtingen in Delhi.

02º Dag : Delhi

Na een rustige ochtend waarbij u even kunt acclimatiseren, begint in de middag uw stadstour langs de hoogtepunten van oud en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en u vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal tempels. U bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

Reizen India
In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kunt u genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijdt u langs India Gate. Een imposant gebouw ter nagedachtenis aan de 90.000 gesneuvelde Indiase soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brand de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar uw hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

03º Dag : Delhi - Mandawa

Vandaag begint uw Rajasthan avontuur en vertrekt u naar Mandawa. Het landschap verandert langzaam om u heen van groen naar de rood-gele tinten van Rajasthan. Mandawa is een liefelijk stadje. Mandawa lag op de Zijde Route en kooplieden werden immens rijk van de handel in wollen kleden, opium, indigo en specerijen en bouwden prachtige herenhuizen. De haveli's, zoals ze worden genoemd zijn rijkelijk beschilderd met fantastische fresco's op de muren.

Reizen India
Ook de marktstraat is erg leuk om doorheen te wandelen. U overnacht op een unieke locatie.

04º Dag : Mandawa - Bikaner

De reis gaat weer verder en brengt u naar Bikaner. Een middeleeuwse vestingstad gelegen midden in de Thar-woestijn. Al van verre heeft u zicht op het enorme Junagarh Fort. U bezoekt het fort met al zijn grandeur en paleizen met interessante schatten, binnen de muren van het fort. De macht en rijkdom van de Maharadja heersers zijn overal zichtbaar. U brengt ook een bezoek aan de enorme kameelboerderij. De beste tijd is in de namiddag als de kamelen terug komen van de velden. Bikaner staat verder bekend om zijn heerlijke zoetigheden. Overnachting in Bikaner.

05º Dag : Bikaner - Jaisalmer

Vroeg uit de veren want u gaat per tonga (paard en wagen) in alle vroegte de nog relatief rustige smalle straatjes bezichtigen van Bikaner. Via kronkelende steegjes komt u langs de mooiste haveli's en drink bijvoorbeeld een verkoelende lassie (yoghurtdrankje) bij een van de restaurantjes. Vervolgens bezoekt u een prachtig bewerkte Jain tempel en geniet van het weidse uitzicht. Jainisme is een Indiaase religie die pacifisme verkondigd voor ieder levend wezen.

Reizen India
De tempels verschillen zeer met de Hindoe tempels en hebben een unieke decoratie en serene uitstraling.

Vervolgens heeft u nog een lange reis (ca. 6 uur) voor de boeg naar Jaiselmer, gelegen nabij de Pakistaanse grens. De woestijnstad wordt ook wel de 'Gouden Stad' genoemd en roept de associatie op van magie en een sprookjesachtig woestijndecor. Aangekomen zult u merken dat de verbeelding berust op werkelijkheid. Indrukwekkend gelegen op een heuvel ligt het fort van Jaiselmer in al zijn schoonheid. Binnen de vesting rijden weinig auto's en moet u bij het oversteken wachten op een kudde kamelen. Schaduw kunt u vinden in de pittoresk goudkleurige steegjes, waar vrouwen in prachtige felgekleurde sari's hun boodschappen doen. De sfeer is erg ontspannen en overal ziet u leuke winkeltjes met de beroemde patchwork kleden, tassen en sfeervolle restaurantjes..

06º Dag : Jaisalmer

In de ochtend maakt u een stadstour door Jaisalmer en maakt u een wandeling door de Middeleeuwen. De tand des tijds heeft hier nog weinig veranderd. In de namiddag als de zon niet meer zo fel is brengt de chauffeur u naar de woestijn. Bij de fotogenieke Sam Duinen kunt u de glorie van de woestijn ervaren terwijl u omringd wordt door de kleuren van de zonsondergang. U dineert vanavond in de woestijn!

Reizen India


07º Dag : Jaisalmer - Osian - Jodhpur

Dwars door de woestijn brengt de reis u in circa 6 uur naar Jodhpur. Onderweg passeert u zandduinen en uitgestrekte vlaktes en maakt u een stop bij het middeleeuwse plaatsje Osian met zijn prachtige Jain tempels. Aangekomen in Jodhpur transfer naar uw hotel.

Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringend door een sprookjesachtig woestijnlandschap. De stad heeft de bijnaam blauwe stad vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kris kras in elkaar over en vaak moet u even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kunt u op de markt verfrissende vers geperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur.

In de avond heeft u een traditioneel diner in een populair restaurant onder de plaatselijke bevolking. In een tuin verlicht met kaarsen ervaart u de culinaire smaken van Jodhpur. Overnachting in Jodhpur.

08º Dag : Jodhpur - Ranakpur - Udaipur

Na het ontbijt laat u Jodhpur achter u en reist u door naar Ranakpur, beroemd om de marmeren tempel van Adinath. Zonder twijfel de mooiste Jainistische tempels in India en één van de 5 pelgrimsplaatsen voor Jain aanhangers. De buitenkant is groots maar de verassing zit aan de binnenkant. Bij binnenkomst zult u overvallen worden door de lichte ruimte en rijkelijke versieringen.

Reizen India


Er zijn meer dan 1400 zuilen en niets is identiek, maar toch vormt het één geheel. De rust en sereniteit die hier de ruimte vult zullen zeker indruk op u maken. Vervolgens reist u naar Udaipur waar u 2 overnachtingen heeft.

09º Dag : Udaipur

Udaipur heeft een geheel andere sfeer dan de andere steden van Rajasthan. De stad wordt omringd door drie meren en ‘s avonds zijn de paleizen mooi verlicht en geeft een romantische uitstraling. De stad wordt ook wel het Venetië van Rajasthan genoemd. De film Octopussy van James Bond is hier deels opgenomen. Leuk idee: Om op één van de vele restaurants met dakterras de film te bekijken met een verkoelend drankje. ‘s Avonds is de stad vaak aangenaam koel, voor Indiase begrippen.

Na het ontbijt gaat u een prachtige stadstour maken door deze aangename waterstad. U bezoekt onder andere het stadspaleis van de Maharadja via de Olifanten Poort. Het paleis lijkt regelrecht uit een sprookje te komen en heeft merkwaardig uitstekende balkons en een doolhof aan kamers met prachtige muurschilderingen. U bezoekt ook de Jagdish tempel, zonder twijfel de mooiste tempel van Udaipur, met zijn zwart stenen Lord Vishnu. Langs een mooie weg langs de oever van het meer bereikt u Saheliyon-ki-Bari (Tuin van de Dames) vol met bloemen en fonteinen.

Reizen India
U kunt optioneel een romantische boottocht over het Pichola Meer maken. U kunt deze tocht het beste in de avond maken, zodat u kunt genieten van de magisch verlichte stad vol paleizen. Leuke tip is ook om in de rozentuin van Gulub Bargh de heerlijke lokale Gujarati gerechten te proeven, in één van de leuke eettentjes!

11º Dag : Udaipur - Pushkar

De reis gaat verder en brengt u naar één van de charmantste plaatsjes van Rajasthan; Pushkar. Deze heilige witte Hindoe stad is een waar bedevaartoord en ligt prachtig om een meer omringd door ontelbaar veel tempels. De meest kenmerkende is de Brahma tempel, daar het de enige tempel in de wereld is die aan deze god is gewijd. Een duik in het meer van Pushkar in combinatie met totale devotie voor Bhrama, zouden genezing brengen en spiritueel inzicht tussen lichaam en geest.

Tijdens een wandeling rondom het meer ziet u vele Sadhu's, 'heilige mannen' met hun karakteristieke uiterlijk bidden of stoïcijns in het niets staren.

In november verandert dit dorp tot één van de grootste festivals van India, het kamelen festival van Pushkar. Het is een gelegenheid voor de dorpelingen om van heinde en verre te komen als welkome onderbreking van hun harde leven in de dorre woestijn. Een onvergetelijke en kleurrijke ervaring!

Reizen India


12º Dag : Pushkar - Jaipur

Vertrek naar Jaipur waar u rond lunchtijd aankomt. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht u een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. U heeft 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond brengt u de avond door, zoals de Indiërs graag doen. U gaat een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

13º Dag : Jaipur

U begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. U maakt uw entree in het fort op de rug van een olifant en bewonderd het unieke uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoekt u de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat.

Reizen India
In de namiddag kunt u op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

14º Dag : Jaipur - Agra

De reis gaat verder richting Agra. Onderweg bezoekt u Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveert u in Agra. Transfer naar uw hotel.

15º Dag : Agra - Varanasi

Het mooiste moment van de dag om het wereldwonder Tai Mahal te aanschouwen is bij zonsopgang. Dan zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heeft u een prachtig zicht op het meest romantische bouwwerk van India. Dus vroeg uit de veren voor dit schouwspel. De witte "Taj" werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie.

Reizen India
Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer.
Let op: Iedere vrijdag is de Tai Mahal gesloten, dus let u hier op tijdens het plannen van uw reis!
De middag is ter vrije besteding. Aan het einde van de dag transfer naar het treinstation voor de nachttrein naar Varanasi. Wij reserveren 2e klasse slaapplaatsen met airconditioning.

16º Dag : Varanasi

In de ochtend arriveert u in Varanasi. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding.
Voor Hindoes is Varanasi de meest heilige stad en de Ganges de meest heilige rivier. Varanasi is al meer dan tweeduizend jaar het centrum van de hindoe- cultuur en religie en één van de zeven heilige plaatsen in India.

Shiva is de beschermgod van de stad. De oude stad van Varanasi ligt aan de westoever van de Ganges en strekt zich uit van de ghats aan de rivierbanken tot in een kronkelende verzameling van kleine steegjes, waar alleen voetgangers kunnen passeren.

Het is een fascinerende omgeving om in rond te slenteren. Ghats zijn de treden die de stad verbinden met de lager gelegen rivier, hier dompelen de pelgrims zich onder in de rivier, om zich van alle zonden ritueel te verschonen. U verblijft 2 nachten in Varanasi.

Reizen India

17º Dag : Varanasi -Delhi

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst transfer naar uw hotel vlakbij de luchthaven. Hier boeken wij een kamer voor u tot uw vertrek naar de luchthaven. 's Avonds volgt de transfer naar de luchthaven van Delhi en zit uw rondreis door India er alweer op.

18º Dag : Delhi - Amsterdam

s Nachts vertrek vanuit Delhi voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.
• Boot in de rivier de Ganges in Varanasi.
• vlucht naar Varanasi naar Delhi

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Mandawa / Nawalgarh Grand haveli / Koolwal kothi http://www.grandhaveli.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Pushkar Pushkar Bagh Resort http://www.thepushkarbaghresort.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
varanasi ideal tower / Heritage inn http://hotelidealtower.com
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.