• All you need
    just one template

Land van de Maharadja's

Land van de Maharadja's

Land van de Maharadja's

Reisduur : 14 Dagen / 13 nachten

Reisroute : Delhi – Agra - Jaipur – Pushkar - Udaipur – Jodhpur - Jaisalmer – Bikaner - Mandawa – Delhi

01º Dag : Aankomst in Delhi

Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze representative om vervolgens met de auto richting uw hotel te vertrekken. Daar zal u worden geholpen bij het inchecken en zult u de rest van de dag behouden om tot rust te komen, en u voor te bereiden voor de rest van uw reis.

02º Dag : Delhi – Agra (ong. 180 km)

De ochtend vandaag wordt volledig toegewijden aan het bezichtigen van het Oude Delhi (Old Delhi). U zult per Rickshaw het Oude Delhi doorrijden parallel aan het Red Fort. Per Rickshaw zult u ook stoppen langs de bekende Silk Road en Silver Bazaar.

Blog post Image

Daarnaast zult u in het Oude Delhi met name Rajghat, Jama Masjid, Humayun Tomb en de Qutub Minar (een aantal van de meest bekende monumenten van Delhi) bezichtigen. Na uw rondleiding door het Oude Delhi vertrekt u per auto richting Agra, waar u in de avond geassisteerd zult worden bij het incheken in uw hotel.03º Dag : Agra

Vandaag begint de dag met een bezoek aan het Agra Fort, welke gebouwd is door drie van de grootse keizers van het Mughal rijk. Na uw bezoek aan het Agra Fort is de highlight van India zelf aan de beurt: de enige echte Taj Mahal. De Taj Mahal wordt vaak omschreven als een monument van de liefde, één die continu aan behoeften voor schoonheid weet te voldoen. In de middagzon wordt de Taj Mahal voornamelijk de Witte Parel genoemd; dit is ook wanneer u haar zult bezichtigen.

Blog post Image

De Taj Mahal was gebouwd in opdracht van de Mughal keizer Shah Jahan gedurende 21 jaar (1631-1652) als tombe en herdenkingsmonument van zijn vrouw Mumtaz Mahal (letterlijk: ‘Juweel van het Paleis’). Mumtaz was 39 jaar oud toen zij stierf tijdens het baren van haar 14e kind.04º Dag : Agra – Jaipur (ong. 260 km)

In de ochtend heeft u weer een moment om uw rust te pakken, waarna u per auto richting Jaipur (ook wel “The Pink City”) zult vertrekken. De rest van de dag zult u vooral aan het genieten zijn van de verschillende uitzichten onderweg.05º Dag : Jaipur

Na het ontbijten vertrekt u vandaag direct naar Amber welke ong. 11 km verwijderd ligt van Jaipur. Amber was ooit de hoofdstad van de Kachhawaha Dynastie, en wel 6 eeuwen lang, voordat het nieuw gecreëerde Jaipur de nieuwe hoofdstad werd. Eenmaal in Amber komt u aan bij het Amber Fort, het fort dat het destijdse paleis omringt. Hier zult u per olifant de heuvel beklimmen waar het fort aan de top staat. Onderweg naar Amber komt u eerst nog langs het Hawa Mahal (letterlijk:

Blog post Image

Paleis van Wind) welke met zijn 953 kamers is gebouwd in 1799, allen met een eigen uitzicht en balkon, en ramen die gemaakt zijn om zand tegen te houden en wind door te laten.
Na uw bezoek aan het Amber Fort rijdt u weer terug naar Jaipur om daar de City Palace te bezichtigen. De City Palace is nog steeds waar de koninklijke familie van Jaipur vandaag de dag woont. Het paleis is bij uitstek het voorbeeld van een mix van Rajasthaanse en Mughal architectuur. In het museum van de City Palace is de privé collectie van alle Jaipur Maharaja’s (koningen) tot vandaag te bezichtigen.

De rest van de middag zult u onder andere door de kleurrijke Bazaar van Jaipur wandelen, een fabriek van het eeuwenlang bekende “block printing” van Jaipur bezoeken, en Jantar Mantar (het grootste astronomische park van Jai Singh uit de oudheden) bezichtigen. In de avond rijdt u door het nieuwe gedeelte van Jaipur richting de “Laxmi Narayan Mandir” om zo ook een bezoek te kunnen brengen aan een belangrijke Hindu Tempel, volledig gehouwen uit wit marmer.06º Dag : Jaipur – Pushkar (ong. 145 km)

In de ochtend rijdt u richting Pushkar, een oude religieuze stad (vandaag één van de belangrijkste religieuze steden voor het Hindoeisme). De enige tempel van de God Brahma bevindt zich namelijk in Pushkar, waardoor u ten alle tijden vele pelgrims zult vinden in Pushkar. Er is ook iets anders wat van Pushkar een wereldbekende stad maakt; het Pushkar Festival verandert heel Pushkar ieder jaar in November in één groot festival. Gedurende het festival zit Pushkar vol met pelgrims die komen baden in het heilige water van de Pushkar Lake.

Blog post Image

Daarnaast huist het festival de grootste vee- en kamelenmarkten van de hele wereld. Na een korte pauze in Pushkar krijgt u de Tempel van Brahma te zien, zowel als de Pushkar Lake. Vindt uw reis plaats in November? Dan pakt u met een beetje geluk ook het festival mee!07º Dag : Pushkar – Udaipur (ong. 301 km)

Na het ontbijten vertrekt u per auto richting Udaipur. Onderweg zult u opnieuw genieten van de vele verschillende uitzichten van Rajasthan. U komt s’avonds aan in Udaipur, waarna u de avond voor u zelf zult hebben.08º Dag : Udaipur

Uw dag begint vandaag met een bezoek aan de Sahelion-Ki-Bari (letterlijk: ‘haar vriendinnen hun beurt’). De Sahelion-Ki-Bari is een park aangelegd speciaal voor de “Maids of Honor” van de koninklijke familie, zodat deze voldoende ruimte hadden om buiten te kunnen genieten van alle groen en alle schaduw (in de felle zon is dat wel zo lekker). Na uw bezoek aan de Sahelion-Ki-Bari gaat u direct door richting het Museum van de Traditionele Kunsten (Museum of Folk Art). Na een korte pauze bezoekt u daarna de City Palace van Udaipur, het grootste paleis van India,waar vier generaties Maharaja’s hun bijdrage hebben geleverd aan de bouw ervan.

Blog post Image
Het museum van het paleis bevat overal op de muren allemaal miniatuur schilderijen uit de Indiase mythologie. U zult hier ook de mogelijkheid krijgen om zelf een les traditioneel Indiaas schilderen mee te maken, en de creatie van de wereldberoemde schilderijen zelf te zien. In de avond zult u op een boot over de Lake Pichola varen om Udaipur weer vanuit een ander perspectief mee te kunnen maken.

09º Dag : Udaipur – Jodhpur (ong. 275 km)

In de ochten na uw ontbijt vertrekt u richting Jodhpur. Onderweg haalt u hierbij de Ranakpur Jain Tempels aan tijdens uw tussenstop. Vroeg in de avond komt u aan in Jodhpur, waarna u de avond voor u zelf heeft, om even uw rust te pakken of de buurt alvast zelf even te verkennen.

10º Dag : Jodhpur – Jaisalmer (ong. 290 km)

In Jodhpur vertrekt u vroeg in de ochtend richting het Mehrangarh Fort (letterlijk: majesteuze fort – ook zichtbaar in de film “The Dark Knight Rises”). Het Mehrangarh Fort staat op een erg steile heuvel gebouwd, en is één van de beste forten dat van binnenuit is omgebouwd naar residentiele vertrekken. Daarnaast brengt u vandaag een bezoek aan de Jaswant Thada, een koninklijk cenotaaf gemaakt van wit marmer. Na de stadstour krijgt u de mogelijkheid om even rond te dwalen in de Bazaars van Jodhpur alvorens uw vertrek naar Jaisalmer.

Blog post Image
Onderweg naar Jaisalmer maakt u nog een tussenstop in Osian, een religieus centrum voor Hindoes, zowel als Jains.

11º Dag : Jaisalmer

In de ochtend heeft u nog even rust na uw ontbijt voordat uw stadstour van Jaisalmer begint. Uw stadstour begint dan met een wandeling door het Oude Jaisalmer, met onder anderen een bezoek aan de “Carved Haveli’s” (letterlijk: ‘Uitgehouwen Paleizen’), het Jaisalmer Fort, de Jain Tempel en de Gadisar Lake. In de late middag rijdt u 40 km weg van Jaisalmer naar de Sam Dunes om daar van het uitzicht en de zonsondergang te kunnen genieten, waarna u in de late avond weer terug reist richting Jaisalmer.

12º Dag : Jaisalmer – Bikaner (ong. 330 km)

Al vroeg in de ochtend rijdt u vandaag per auto door de woestijnen heen richting Bikaner. Na een korte pauze in Bikaner brengt u een aan het Junagarh Fort (letterlijk: ‘Oude Huis Fort’), gemaakt van prachtig rood zandsteen en marmer, met vele kiosken en balkonnen die in intervallen het fort sieren.

13º Dag : Bikaner – Mandawa (ong. 190 km)

Na uw ontbijt gaat u vandaag richting Mandawa (in de Shekhawati regio).

Blog post Image
Mandawa is een typisch voorbeeld van een oudse woestijnstad. Hier zult u in de avond alle tijd hebben om op verkenning uit te gaan, en eventueel uw rust te pakken.

14º Dag : Mandawa – Delhi (ong. 270 km)

In de ochtend brengt u een bezoek aan de grootste en bekendste Haveli’s van Mandawa (deze staan ook bekend als de “Haveli’s of Mandawa”). Na uw bezoek aan de Haveli’s vertrekt u weer terug richting Delhi om daarvandaan uw vlucht terug te pakken (met een extra overnachting mits uw vlucht de volgende dag plaats vindt).

Inschrijfgeld behoren -
• Alle transfers per privé auto met Engels sprekende chauffeur en airconditioning
• Accommodatie in een tweepersoonskamer Hotel boven (of vergelijkbaar) categorie 3 sterren.
• Behandeling van bed & breakfast-accommodatie tijdens de hele reis.
• Wandeling in Sarnath in de buurt van Varanasi.
• Lokale gidsen spreekt Italiaans tijdens de bezoeken in het programma opgenomen.
• Companion / Italiaans sprekende gids met een minimum van 10 deelnemers.
• Assistentie bij aankomst en vertrek op de luchthaven door onze vertegenwoordiger.
• Klim naar Amber Fort op de rug van een olifant.

Entreegelden zijn exclusief
• inchecken Vroeg of laat uitchecken bij hotels.
• Toegangsprijzen voor camera's en camcorders.
• Vergoedingen instappen op luchthavens in India (momenteel opgenomen in het ticket, maar onder voorbehoud van wijzigingen).
• niet genoemde maaltijden, drankjes, tips, boodschappendienst, persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld.
• Toegangen tot Monumenten
stad hotelnaam website van hotel
Delhi Avalon courtyard http://www.avalonhospitality.com
Jaipur Nahargarh haveli / peppermint Hotel http://www.nahargarhhaveli.com
Agra Rajmahal hotel / Atulya Taj resort http://www.rajmahalagra.com
Pushkar Pushkar Bagh Resort http://www.thepushkarbaghresort.com
Udaipur Kurabar Kothi / Raj Darshan Hotel http://www.hotelrajdarshanudaipur.com
Jodhpur Kuchaman Haveli http://www.kuchamanhaveli.com
Jaisalmer Nachana Haveli http://www.nachanahaveli.com
Bikaner Harasar haveli / Sagar Hotel http://www.harasar.com
Mandawa / Nawalgarh Grand haveli / Koolwal kothi http://www.grandhaveli.com


om de prijs van de tour weet vriendelijk e-mail ons.